Drugi športi

Gasly in Verstappen najhitrejša na uvodnih treningih v Bahrajnu

Manama, 18. 03. 2022 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dirkači formule 1 so v Bahrajnu novo sezono 2022 začeli z današnjima prostima treningoma. Prvega je dobil Francoz Pierre Gasly (AlphaTauri), drugega pa svetovni prvak Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pierre Gasly je bil najhitrejši na prvem prostem treningu pred uvodno dirko sezone SP formule 1 za VN Bahrajna. Za njim sta v prvem poskusu na stezi v Sahirju najmanj zaostala dirkača Ferrarija Monačan Charles Leclerc in Španec Carlos Sainz. Branilec naslova Max Verstappen je bil peti, njegov najhujši tekmec iz lanske sezone, prvi Mercedesov dirkač Britanec Lewis Hamilton, pa sedmi.

Na drugem je nato Verstappen že prišel do najboljšega dosežka, tako kot na prvem treningu sta bila tudi na drugem najbližje Leclerc in Sainz, pri čemer je Monačan zaostal le 0,087 sekunde.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hamilton tudi na drugem treningu ni bil v ospredju, dosegel je le deveti čas, bolje se je odrezal novinec v Mercedesovi ekipi, njegov rojak George Russell s četrtim in petim časom. Za manjše presenečenje sta poskrbela oba Haasova dirkača, Mick Schumacher in Kevin Magnussen, z osmim in desetim časom drugega treninga, novinec v karavani in prvi Kitajec v formuli 1 Zhou Guanyu (Alfa Romeo) pa je bil 15.

V soboto bodo v Bahrajnu najprej tretji prosti trening in kvalifikacije, dirka pa bo nato v nedeljo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.