Drugi športi

Gajser četrti, Pancar deseti v Lomboku, zmagal pa Prado

Džakarta, 30. 06. 2024 11.06 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
3

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v indonezijskem Lomboku za VN Zahodne Nuse Tenggare osvojil četrto mesto. Najboljši je bil Španec Jorge Prado. Drugi slovenski predstavnik v razredu MXGP Jan Pancar je bil deseti. V prvi vožnji je bil Gajser tretji za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in Pradom.

Jeffrey Herlings
Jeffrey Herlings FOTO: Twitter

V drugi je Tim Gajser sprva vozil na drugem mestu, se po padcu Jeffreyja Herlingsa prebil v vodstvo, a ga je v šestem krogu Jorge Prado prehitel, ob poskusu vračanja na prvo mesto pa je Gajser ob stiku s Špancem padel. Nekaj krogov pozneje je bil slovenski dirkač še enkrat na tleh, tako da je zdrsnil na peto mesto.

Takšen razplet druge vožnje je pomenil, da je Gajser ostal brez stopničk zmagovalnega odra, saj je imel enako število točk (36) kot Nizozemec Calvin Vlaandern, a slabšo drugo vožnjo. Slavil je Prado (47) pred Herlingsom, ki je imel enak točkovni izkupiček. Pancar je prvo vožnjo končal na 12. mestu, drugo na devetem, skupno je bil deseti na dirki.

Po prvi od dveh indonezijskih dirk ima Gajser v SP zdaj 555 točk, Prado pa 533. Pancar je s 140 na 15. mestu.

Že naslednji teden bo na istem prizorišču še dirka za VN Lomboka.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: MXGP

V soboto je Gajser kvalifikacije končal kot tretji, kar je celo najslabši kvalifikacijski izid v sezoni, pred njim sta bila Jeffrey Herlings in Prado. Jan Pancar je z osmim dosežkom prvič v elitni konkurenci prišel tudi do točk v kvalifikacijah, kjer jih dobi najboljših deset.

Podoben je bil razplet prve vožnje. Herlings je najbolje začel in v vodstvu ostal do konca, Prado je v prvih zavojih premagal Gajserja in potem tudi ostal pred njim, Gajser pa je bil nato na tretjem mestu tudi varen pred zasledovalci.

Pancar je začel na desetem mestu, potem pa večino vožnje prebil na 12. ali 13., na koncu je bil 12.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
30. 06. 2024 09.11
+3
Gajser ima letos hudo konkrenco in fant gara. Zmage pa ne prihajajo več kot po tekočem traku.
alesnicar
30. 06. 2024 11.22
alesnicar
30. 06. 2024 08.58
+0
ktm dela razliko. stroj pac...