Drugi športi

Gajser: Ne glede na to, kar se bo zgodilo v Španiji, moram ostati pozitiven

Ljubljana, 19. 09. 2024 19.29 | Posodobljeno pred 4 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser navkljub izgubi vodilnega položaja v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu MXGP še ni izgubil upanja na peti naslov svetovnega prvaka v omenjenem elitnem razredu. Novo lovoriko bo tako poskušal ponovno osvojiti 29. septembra na dirki za Veliko nagrado Kastilije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Težje je takrat, ko si spredaj. Sploh letos, ko sva s Jorgejem Pradom precej izenačena, pri čemer prednost enega ali drugega nikoli ni bila zelo izrazita. Je pa res, da so pritiski in pričakovanja zelo veliki, saj imam do samega sebe zelo velike zahteve," je pred zadnjim in hkrati odločilnim dejanjem na današnji novinarski konferenci pred nastopom v pokalu narodov dejal Tim Gajser, ki v skupnem seštevku svetovnega prvenstva letos zbral 936 točk in ima za španskim tekmecem sedem točk zaostanka.

Gajserju je vodilni položaj odnesla napaka na dirki za VN Kitajske v Šanghaju, kjer je v prvi vožnji trikrat padel. "Vsem se lahko zgodi napaka, saj smo vsi samo ljudje. Toda to je na žalost pač šport," se je na neuspeh na Kitajskem ozrl Gajser. "Med mano, Pradom in Herlingsom so zelo majhne razlike, zato bo vsak start zelo pomemben. Hitrost med nami je tako podobna, da je napad zelo težko pripraviti, še posebej, če smo vsi eden za drugim. Vsi veljamo za izkušene voznike, saj imava z Jeffreyem skupaj po pet naslovov svetovnega prvaka, medtem ko jih ima Jorge tri," je o izenačenosti med tekmeci dejal Gajser. Omenjeno po njegovem pomeni, da je težko pripraviti taktiko, s katero bi lahko presenetil Jorgeja Prada ali tretjeuvrščenega v skupnem seštevku Nizozemca Jeffreya Herlingsa.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: AP

Zadnja dirka bo nekaj posebnega tudi zaradi tega, ker bo potekala v Španiji, kar bi lahko pomenilo manjšo prednost za vodilnega Prada. Toda po drugi strani bodo motokrosisti na progi v Cozarju tekmovali sploh prvič. "Mislim, da je to nekaj pozitivnega. Gotovo je Prado že vozil na njej, saj je Španec. Proga videti dokaj običajno, saj je trda in na takšne smo navajeni tudi v Sloveniji," se z novim prizoriščem ne obremenjuje Gajser.

Nekaj informacij glede proge mu bo sicer podal tudi moštveni kolega Ruben Fernandez. "Z njim sva pogosto v stiku. Mislim, da bo ta ali naslednji teden tam opravil trening. Tudi sam sem si jo že ogledal. Edino kar lahko rečem je, da se glede na čas v letu malce počasneje suši," je dejal Gajser in dodal, da bi si v Španiji želel dežja, čeprav si želi dokazati, da lahko zmaguje tudi v optimalnih pogojih.

Motokrosist iz Makol pred odločilnim dejanjem sezone prav tako ne daje vtisa, da bi se z njenim razpletom pretirano obremenjeval. "Ne glede na to, kar se bo zgodilo v Španiji, moram ostati pozitiven in iti naprej. Sveta zagotovo ne bo konec. Vsekakor pa si želim osvojiti naslov svetovnega prvaka," je svoje občutke pred dirko, ki bo na sporedu 29. septembra opisal Gajser. Dodal je še, da bo ne glede na vse zadovoljen z razpletom sezone. "Lanska sezone je bila zame ena najtežjih, saj sem se vračal po poškodbi. Letos si poleg naslova svetovnega prvaka želim še, da bi sezono končal zdrav," je dejal Gajser. V Španijo se bo odpravil naslednji teden, zatem ga 5. in 6. oktobra čaka še nastop na pokalu narodov v britanskem Matterley Basinu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.