Drugi športi

FOTO: Ljubljanske krimovke in celjski pivovarji humanitarno

Ljubljana, 05. 03. 2019 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženska ekipa rokometnega kluba Krim Mercator in moška ekipa rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško sta prvič v zgodovini Slovenije odigrala tekmo, v kateri sta bila enakopravno zastopana oba spola. Razlog pa nadvse plemenit.

V "boj" sta se rokometna kluba Krim Mercator in Celje Pivovarna Laško podajala za dober namen in v pomoč Združenju Europa Donna Slovenija, ki zbira nekdanje tolarske bankovce za psihosocialno pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem. Neponovljiva tekma med aktualnima ekipama državnih prvakov v moški in ženski članski konkurenci: 23-kratnimi državnimi prvakinjami iz Ljubljane in 22-kratnimi državnimi prvaki iz Celja, ni štela za nobenega od pokalnih naslovov, štela pa je predvsem tistim, ki se soočajo z diagnozo rak in njihovim svojcem. "Športniki vedno radi sodelujemo v tekmah z dobrodelno noto in smo ponosni, da lahko vsem ljubiteljem športa ponudimo nekaj več, sami pa lahko nastopimo sproščeni in uživamo v igri, ki jo vsi obožujemo. V veliko čast mi je, da lahko, skupaj z najboljšim moškim rokometnim klubom pri nas, stopimo skupaj in naredimo nekaj velikega. Seveda so najbolj pomembni vsi navijači in podporniki, ki so prišli uživati ob igri dveh najboljših klubov, zraven pa smo vsi skupaj naredili še nekaj dobrodelnega. Velika zasluga za to, da lahko stopimo skupaj, gre seveda našemu generalnemu pokrovitelju Mercatorju, ki se je podpisal pod to izjemno akcijo in dobrodelni organizaciji Europa Donna, ki že več kot dve desetletji opravlja izjemno delo," je povedala kapetanka Krima Mercatorja Miša Marinček Ribežl.

Bravo krimovke in bravo pivovarji! Plemenito!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.