Drugi športi

Federer znova oddal niz, Del Potro predal zaradi poškodbe

Šanghaj, 11. 10. 2018 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarki teniški maestro Roger Federer je tudi v osmini finala ATP mastersa v Šanghaju oddal niz. Potem ko mu je v prejšnjem krogu niz odvzel Danil Medvedjev, mu ga je tokrat Španec Roberto Bautista-Agut. Švicar je na koncu slavil z izidom 6:3, 2:6, 6:4. Juan Martin del Potro je zaradi poškodbe kolena predal obračun proti Borni Ćoriću.

Roger Federer se je tudi na drugem obračunu v Šangahju pošteno namučil. Potem ko je skoraj dve uri v sredo trl odpor Medvedjeva, je tokrat znova potreboval slabi dve uri za Španca Roberta Bautista-Aguta. V naslednjem krogu ga čaka Japonec Kei Nišikori, ki je tokrat v dveh nizih ugnal Američana Sama Querreya.

Poškodba načela Juana Martina Del Potra
Tretji nosilec turnirja v Šanghaju Juan Martin del Potro, ki je pretekli vikend igral v finalu Pekinga, a izgubil proti Nikolozu Basilašviliju, je tokrat moral predati dvoboj Hrvatu Borni Čoriću. Težave za Argentinca so se začele ob koncu prvega niza. Pri izidu 5:5 je imel še priložnost, da povede s 6:5, nato pa so bile bolečine v kolenu prehude, da bi se lahko ustrezno premikal po igrišču. Ćorić je dobil prvi niz, nato pa je Del Potro zaradi bolečin dvoboj nemudoma predal. 

Srbski teniški igralec Novak Đoković v osmini finala ni imel težav z Italijanom Marcom Cecchinatom, sicer 21. igralcem sveta. Prvi niz je Srb dobil s 6:4 po tri četrt ure igre, v drugem pa je stopil na plin in nasprotniku zavezal kravato (6:0) v vsega 25 minutah igre. V četrtfinalu prestižnega kitajskega turnirja ga zdaj čaka Kevin Anderson, sicer sedmi nosilec turnirja. Južnoafričan je v osmini finala izločil grškega talenta Stefanosa Tsitsipasa.

Izidi:
Roger Federer (Švi/1)
– Roberto Bautista-Agut (Špa) 6:3, 2:6, 6:4
Kei Nišikori (Jap/8) – Sam Querrey (ZDA) 7:6 (9) 6:4

Borna Ćorić (Hrv/13) – Juan Martin del Potro (Arg/3) 7:5, predaja
Matthew Ebden (Avs) – Peter Gojowczyk (Nem) 6:2, 6:3

Kyle Edmund (VB/11) – Nicolas Jarry (Čil) 7:6 (5), 6:3)
Alexander Zverev (Nem/4) – Alex De Minaur (Avs) 6:1, 6:4

Kevin Anderson (JAR/7) – Stefanos Tsitsipas (Grč/10) 6:4, 7:6 (1)
Novak Đoković (Srb/2) – Marco Cecchinato (Ita/16) 6:4, 6:0

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.