Drugi športi

Federer na preizkušnji že v prvem krogu

Melbourne, 19. 01. 2010 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N.M./Reuters
Komentarji
4

Roger Federer je moral že v prvem krogu Odprtega prvenstva Avstralije napeti vse moči, saj mu je z močnimi servisi zapretil Igor Andrejev.

Rus Andrejev je Federerja presenetil v prvem nizu prvega kroga OP Avstralije.
Rus Andrejev je Federerja presenetil v prvem nizu prvega kroga OP Avstralije. FOTO: Reuters
Roger Federer je v prvem krogu prvega grand slama sezone v Melbournu preživel stresen začetek, a se je po izgubljenem uvodnem nizu le pobral in Rusa Igorja Andrejeva premagal s 4:6, 6:2, 7:6 in 6:0.
Federer je ekspresno končal četrti niz in po napornem dvoboju z Rusom mu je res odleglo.
Federer je ekspresno končal četrti niz in po napornem dvoboju z Rusom mu je res odleglo. FOTO: Reuters

Švicar, ki v Avstraliji naskakuje svoj četri naslov, je imel sicer težave tudi v tretjem nizu, ko je rešil tri zaključne žoge in nato le zlomil Rusa. V zadnjem četrtem nizu si Federer ni več dovolil presenečenj in je za končno zmago tekmecu zavezal kravato.
„Upal sem, da bom zdržal. Odličen igralec je in bilo je zelo težko,“ je po tekmi priznal Federer, ki v svojih enajstih nastopih v Melbourne Parku še nikoli ni izpadel že v prvem krogu. „V tretjem nizu sem imel danes res srečo, a konec koncev sem vseeno zadovoljen s svojo igro,“ je dejal prvi igralec sveta, ki bo v naslednjem krogu igral proti zmagovalcu dvoboja Ignacio Chela (ČIL) - Victor Hanescu (ROM).

Soerdeling ima poškodovan komolec, a se zaradi slabe igre ni zgovarjal na poškodbo.
Soerdeling ima poškodovan komolec, a se zaradi slabe igre ni zgovarjal na poškodbo. FOTO: Reuters

Veliko razočaranje je doživel osmi nosilec, Šved Robin Soederling, ki ga je na avstralskem uvodu s 5:7, 2:6, 6:4, 6:4 in 6:2 premagal 23-letni Španec Marcel Granollers.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rogerfederer
19. 01. 2010 13.54
kkm2 očitno ti ni jasno, da je federer veliko bolj pomemben od nadalčka
arsenal1886
19. 01. 2010 13.39
kkm2@ ja pač je Federer boljši od Nadala, tko da je o njem res bolj smiselno članke pisat!!
_Alonso_
19. 01. 2010 10.51
Glauno da si zmagal Federer <3
kkm2
19. 01. 2010 10.27
No, točno sem vedel, da bo danes takoj Federer na tapeti... Včeraj pa na primer niti besedice v nobenem članku o Nadalu, ki se je prebil v drugi krog. Očitno na 24ur vedo, da je tu gor veliko Federejevih ljubiteljev... :) Zdaj pa kr veselo minuse klikat pa hvalit Federerja kako je dober... :)