Drugi športi

Federer in Serena Williams prva nosilca OP Avstralije

Melbourne, 14. 01. 2010 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicar Roger Federer in Američanka Serena Williams sta prva nosilca uvodnega letošnjega turnirja za veliki slam, odprtega prvenstva Avstralije, ki se bo v ponedeljek začelo v Melbournu.

Pri moških bo zaigralo vseh 32 najboljših z lestvice ATP, v ženskem delu pa bo na igriščih Rod Laver Arene 31 od 32 najboljših igralk na lestvici WTA. Španec Rafael Nadal, branilec naslova, bo številka 2 za svojim lanskim nasprotnikom v finalu Rogerjem Federerjem. Slednji ni zmagal v Melbournu že vse od leta 2007.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: Reuters

V ženskem delu bo manjkala le 16. z lestvice WTA Belgijka Yanina Wickmayer, ki se je zaradi dopinškega prekrška prislužila enoletni suspenz. Čeprav ji je Mednarodna teniška zveza (ITF) 16. decembra izdala dovoljenje in ji dovolila igrati, je bil takrat vpis za OP Avstralije že končan. Igralka je zato zaprosila za posebno povabilo in ga prejela za kvalifikacije. Wickmayerjeva je tako prva nosilka kvalifikacij in je bila v prvem krogu uspešna, a jo čaka še nekaj ovir.

Rusinja Dinara Safina je druga nosilka turnirja, njena rojakinja Svetlana Kuznjecova tretja, četrta pa Danka Caroline Wozniacki. Belgijka Justine Henin, zmagovalka sedmih grand slamov, ki se vrača na teniško sceno po 19-mesečni odsotnosti, je prejela 'wild card' prirediteljev.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.