Drugi športi

Federer bo (spet) švicarski zastavonoša

Zürich, 01. 08. 2008 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na svečani otvoritvi olimpijskih iger v Pekingu bo zastavo švicarske reprezentance nosil Roger Federer.

Roger Federer in Rafael Nadal sta največja favorita za olimpijsko zlato odličje.
Roger Federer in Rafael Nadal sta največja favorita za olimpijsko zlato odličje. FOTO: Reuters

Švicarju Rogerju Federerju se vse bolj izmika prvo mesto na svetovni teniški rang listi. Tudi zato se je teniški as razveselil novice, ki mu jo je posredoval švicarski olimpijski komite. V času, ko mu Španec Rafael Nadal vse bolj diha za vrat in počasi, a vztrajno, prevzema mesto številke 1 v svetovnem tenisu, je čast nošenja zastave na svečani otvoritvi Federerja zelo razveselila.

Teniški zvezdnik bo tako ponovil vajo iz Aten 2004, ko je prav tako povedel švicarsko olimpijsko reprezentanco k svečani otvoritvi. „Prelepo je, da bom ravno na moj 27. rojstni dan nosilec zastave na letošnji otvoritvi iger. Gotovo vsi vedo, da nameravam v Pekingu poravnati nekatere račune, ta čast, ki me je vnovič doletela pa bo samo še dodatni motiv na olimpijskem teniškem turnirju,“ je povedal dobro razpoloženi Federer, ki želi čim prej pozabiti na olimpijski nastop v Atenah, kjer je senzacionalno izpadel že v drugem krogu, ko ga je s 4:6, 7:5 in 7:5 premagal Čeh Tomaš Berdych.

Švicar ima slabe izkušnje z olimpijade v Atenah, kjer je izpadel že v drugem krogu.
Švicar ima slabe izkušnje z olimpijade v Atenah, kjer je izpadel že v drugem krogu. FOTO: Reuters

Čeprav je težko kar koli napovedati, še posebej na turnirju kot je olimpijski, pa sem prepričan, da se takšen polom ne more več ponoviti.“ Ja, Roger Federer je pred Pekingom očitno izjemno motiviran. Dodaten motiv so tudi nekateri porazi v zadnjem času, ki so oslabili njegovo prvo mesto na svetovni ATP lestvici.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.