Drugi športi

Ekspresno slovo Marije Šarapove!

Melbourne, 18. 01. 2010 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J. / STA
Komentarji
1

Prireditelji so več dvobojev na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu zaradi dežja že prestavili na torek, med njimi tudi obračun ene od nosilk, Srbkinje Jelene Janković.

Marija Šarapova
Marija Šarapova FOTO: Reuters

Tako bodo odigrali le še dvoboje pod streho v Rod Laver Areni; Polona Hercog še čaka na začetek obračuna z Ukrajinko Julijano Fedak. Presenečenje je za zdaj pripravila le Rusinja Marija Kirilenko, dobra znanka portoroškega turnirja, ki je izločila zmagovalko iz leta 2008, rojakinjo Marijo Šarapovo. Slednja, trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, je tako prvič po sedmih letih klonila že v prvem krogu katerega od turnirjev velike četverice, saj je Kirilenkova slavila zmago s 7:6 (4), 3:6 in 6:4. "Imela sem svoje priložnosti, a jih nisem znala izkoristiti. Sicer je tekmica povedla, a uspelo se mi je vrniti v igro, nato pa tega nisem obrnila v svoj prid. Spet sem popustila, kar se mi je maščevalo," je povedala Šarapova, 14. nosilka, ki je bila na igrišču skoraj tri ure in pol.

Tragedija: Rusinja je prvič po sedmih letih klonila že v prvem krogu katerega od turnirjev velike četverice
Tragedija: Rusinja je prvič po sedmih letih klonila že v prvem krogu katerega od turnirjev velike četverice FOTO: Reuters

Druga nosilka Rusinja Dinara Safina in njena rojakinja Svetlana Kuznjecova sta se zlahka prebili naprej. Safina je premagala Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo (6:4, 6:4), Kuznjecova pa rojakinjo Anastazijo Rodjonovo (6:1, 6:2), ki je letos zaigrala za Avstralijo. "Lahko rečem, da zame to ni bil lahek dvoboj prvega kroga. Vendar sem zelo zadovoljna s svojo igro, saj sem napredovala in to je pomembno," je po nastopu dejala Safina. Dvanajsta nosilka, Italijanka Flavia Pennetta je izločila Rusinjo Ano Čakvetadze, zmagovalka OP ZDA Belgijka Kim Clijsters, številka 15, pa je zlahka s 6:0 in 6:4 premagala Kanadčanko Valerie Tetreault.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: Reuters

V moškem delu sta do zmag prišla Škot Andy Murray in Američan Andy Roddick. Peti nosilec Murray je ugnal južnoafriškega kvalifikanta Kevina Andersona (6:1, 6:1, 6:2), Roddick, ki je pred osmimi dnevi osvojil turnir v Brisbanu, pa je izločil mladega Nizozemca Thiema de Bakkerja (6:1, 6:4, 6:4). Enajsti nosilec Čilenec Fernando Gonzalez je potreboval štiri nize za zmago nad Belgijcem Olivierjem Rochusom (6:3, 6:4, 3:6, 6:1), Hrvat Ivan Ljubičić pa je "aussieja" Jasona Kublerja ugnal s 6:1, 6:2, 6:2. Večje presenečenje je pripravil njegov rojak Ivo Karlović, ki je izločil 13. nosilca Čeha Radeka Štepaneka z 2:6, 7:6 (5), 6:4, 3:6 in 6:4.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jppj
18. 01. 2010 17.03
zdej bo pa saško za vse kriv