Drugi športi

Srbija in Španija v polfinalu pokala ATP

Sydney, 10. 01. 2020 10.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/M.J./T.Š.
Komentarji
1

Srbija se je uvrstila v polfinale novoustanovljenega teniškega tekmovanja pokal ATP v Avstraliji, potem ko je s 3:0 premagala Kanado. Polfinale si je zagotovila tudi španska reprezentanca, ki je z 2:1 premagala Belgijo, odločila je igra dvojic. Polfinalna para sta Srbija - Rusija in Španija - Avstralija.

Odločilno, drugo točko je Srbom priigral Novak Đoković, ki je po dveh urah in 41 minutah igre le strl odpor Denisa Shapovalova s 4:6, 6:1, 7:6 (4). Srbija se bo v nadaljevanju tekmovanja pomerila z Rusijo. Prvo točko je Srbiji priigral Dušan Lajović, ki je s 6:4 in 6:2 premagal kanadskega najstnika Felixa Auger-Aliassima, nato pa je zmagovalec 16 turnirjev za veliki slam prinesel odločilno točko. V igri parov sta zmagala tudi Viktor Troicki in Nikola Čačić.

"Bila je neverjetna tekma. Ena najtežjih, kar sem jih odigral proti Denisu. Zelo zelo izenačena. Res je igral fantastično, zelo agresivno, serviral je odlično. Borila sva se do zadnjega udarca," je po dvoboju tekmeca pohvalil Novak Đoković. Srbija se bo v polfinalu pomerila z Rusijo, ki je v četrtek izločila Argentino in prav tako še ni izgubila na tem tekmovanju.

V zadnjem četrtfinalu je Španija ugnala Belgijo. Španci so povedli z 1:0, potem ko je Roberto Bautista-Agut s 6:1 in 6:4 premagal Kimmerja Coppejansa. Izid je izenačil David Goffin, ki je premagal Rafaela Nadala s 6:4, 7:6 (3). Španca Nadal in Pablo Carreno Busta sta nato dobila izenačen dvoboj dvojic proti Sanderju Gillu in Joranu Vliegnu z 2:1 v nizih. Španca sta zaostajala po prvem nizu, nato pa dobila (na razliko) preostala dva s 6:7 (7), 7:5 in 10:7

"Bilo je zelo, zelo težko. Igral se je tenis na zelo visoki ravni, težko je bilo tudi zaradi tega, ker smo šele nekaj ur pred tekmo dopotovali iz Pertha v Sidney, kjer so popolnoma drugačni pogoji, kot smo jih bili vajeni zadnjih 10 dni. Morali bomo pokazati najboljši tenis, na menjavo prizorišča smo že privadili, vse bolj nam je všeč prizorišče v Sidneyju," je poveda Nadal po dvoboju z Belgijo in pred obračunom z Avstralijo.

Pokal ATP, četrtfinale:
Srbija - Kanada 3:0
Dušan Lajović (Srb) - Felix Auger-Aliassime (Kan) 6:4, 6:2;
Novak Đoković (Srb) - Denis Shapovalov (Kan) 4:6, 6:1, 7:6 (4);
Viktor Troicki/Nikola Čačić (Srb) - Peter Polansky/Adil Shamasdin (Kan) 6:3, 6:2;

Španija - Belgija 2:1
Roberto Bautista Agut (Špa) - Kimmer Coppejans (Bel) 6:1, 6:4;
David Goffin (Bel) - Rafael Nadal (Špa) 6:4, 7:6 (3);
Rafael Nadal/Pablo Carreno Busta (Špa) - Sander Gille/Joran Vliegen (Bel) 6:7 (7), 7:5, 10:7;

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
10. 01. 2020 13.45
-3