Drugi športi

Dolgoletna kapetanka Krimovk po OI končuje športno pot

Ljubljana, 07. 07. 2024 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletna slovenska rokometna reprezentantka in tudi kapetanka Krima Marcatorja Barbara Lazović bo po koncu olimpijskih iger sklenila svojo izjemno športno pot.

Barbara Lazović v dresu Krima Mercatorja.
Barbara Lazović v dresu Krima Mercatorja. FOTO: Luka Kotnik

Bizelanka Barbara Lazović, ki je z rokometom sicer začela pri domačem klubu, se je našemu klubu pridružila leta 2007 pri rosnih devetnajstih, takrat še z dekliškim priimkom Varlec. Že v mladosti je pokazala izjemen talent in vztrajnost, s svojo igro pa je hitro pridobila spoštovanje in ljubezen navijačev. O njenem neomajnem duhu in borbenosti pričajo tudi številke. V svoji karieri je v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v barvah Krima Mercatorja zbrala 232 golov, nasploh pa se je med strelke vpisala več kot 540-krat. Tudi kot članica makedonskega Vardarja in romunske CSM Bukarešte. Mednarodne izkušnje so jo še dodatno okrepile, zato je leta 2022 ob vrnitvi domov ekipi prinesla prepotrebne izkušnje in dodatno stabilnost.

Njena predanost rokometu pa skozi kariero ni bila omejena le na klubsko raven. Barbara Lazović je bila nepogrešljiv člen slovenske reprezentance, s katero je nastopila na številnih evropskih in svetovnih prvenstvih. Edini turnir, ki ga na svoji bogati poti še ni okusila, so olimpijske igre. A na vrsto prihajajo zelo kmalu ... Uresničitev športnih sanj in hkrati zadnji veliki turnir, na katerem bomo reprezentančno petindvajsetico spremljali zadnjič.

Barbara Lazović v dresu slovenske repprezentance
Barbara Lazović v dresu slovenske repprezentance FOTO: Aljoša Kravanja

Barbara Lazović ni le igralka, je vzornica mlajšim generacijam in simbol vztrajnosti ter ljubezni do športa. Njeno ime bo, kot pišejo na uradni klubski spletni strani, za vedno zapisano v zgodovino RK Krim Mercator, saj je s svojo igro, predanostjo in osebnostjo zaznamovala klub in slovenski rokomet. "Krim ni samo klub, Krim je moja družina. Hvaležna sem za vse trenutke, ki sem jih preživela tukaj, in za vse ljudi, ki so me podpirali na tej poti," je po sprejeti odločitvi o koncu kariere za uradno spletno stran Krima Mercatorja dejala Barbara Lazović.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

inside1
14. 08. 2024 14.13
Vse dobro. Sicer pa zadnji čas, da se umakne, ker veliko kot zunanja igralka ni več pokazala.
User2551428
07. 07. 2024 11.21
Dovolj ji je ščipanja.
blue3dragon
07. 07. 2024 10.38
+1
Bizelanka :). Lepo, da ste uporabili ta izraz, ker je res Bizelanka :)