Drugi športi

Đoković in McEnroe boljša od Alcaraza in Agassija

Washington, 22. 08. 2024 09.56 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
3

Novak Đoković in John McEnroe sta na ekshibicijskem dvoboju pred zadnjim teniškim grand slamom sezone, odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku, premagala Carlosa Alcaraza in Andreja Agassija. Dvoboj je bil odločen v podaljšani igri, ki sta jo Srb in Američan dobila z 10:8.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omenjena četverica ima skupaj 43 posamičnih grand slamov, vključno z 11 naslovi na OP ZDA. Pred začetkom dvoboja v Flushing Meadowsu se je Agassi pošalil na račun svoje forme in dejal, da zaupa Alcarazu, ki se ni še niti rodil, ko sta Agassi in McEnroe zmagovala na turnirjih za grand slam, v zmago na dvoboju.

"Komaj čakam, da ga spremljam, kako bo moral pokrivati celotno igrišče," je dejal zdaj 54-letni zvezdnik. Đoković in McEnroe, ki je bil vidno v boljši formi od Agassija, sta prevladovala na začetku dvoboja in povedla s 5:0.

Igralci so nosili mikrofone, da je množica lahko poslušala njihove pogovore, in Agassi je bil med četverico daleč najbolj zgovoren ter zabaven. "Kako to, da nikoli ne zgrešiš?" je po več izmenjavah bekendov vprašal Đokovića, potem ko jih je Srb dobil.

"Daj no, Carlos, potrudi se malo, jaz opravljam vse delo na igrišču," se je pošalil z Alcarazom, potem ko je izgubil vse uvodne točke. "Pošlji žogico raje drugemu tipu," je dodal, sklicujoč se na McEnroeja.

Đoković mu ni ostal dolžan. "Eh, za naju je to prelahko," je po dominantnem začetku v smehu dejal srbski zvezdnik.

Alcaraz in njegov partner sta preostanek dvoboja le vzela nekoliko resneje in se približala na 8:9, vendar je bil spet Agassi tisti, ki je zapravil njun trud. To je bil tudi prvi dvoboj Đokovića po zmagi v finalu olimpijskega turnirja nad Alcarazom.

Novak Đoković, John McEnroe, Carlos Alcaraz in Andre Agassi
Novak Đoković, John McEnroe, Carlos Alcaraz in Andre Agassi FOTO: Profimedia

"Ko sva končala finale, sem Carlosu na mreži rekel, da sem mu zelo hvaležen, ker mi je dovolil osvojiti zlato. On bo imel verjetno tri zlate medalje, preden se bo upokojil," je po dvoboju dejal Đoković.

Žreb za odprto prvenstvo ZDA je na sporedu danes, prvi nosilec bo Italijan Jannik Sinner, drugi Đoković, tretji pa Alcaraz. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IskraLJ
22. 08. 2024 10.24
+7
Sicer ne vem kaj Alcaraz dela v tej eminentni družbi ... Vidi pa se kako ga kapital poriva v ospredje, da bi ja uspel. Pa Sinner? Aja on ni po kapital standardih. Novak pa itak naj športnik vseh časov.
modsoloserji
22. 08. 2024 12.53
+6
Sinner je zaposlen se delat kot da nič da so ga 2x dobili pozivitnega na antidoping test
Juzles Iters
22. 08. 2024 20.13
+1
Alcaraz ali Sinner.. oba sta dobra. Lahko bi bil seveda tudi Sinner, ampak mislim, da so izbrali Alcaraza, ker je igral v finalu OI in ker simbolično nadomešča svojega španskega rojaka Nadala, ki bi najbolje spadal v ta ekshibicijski dvoboj...