Drugi športi

Čupić (spet) pred selitvijo v Nemčijo?

Velenje, 30. 11. 2009 20.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaški rokometni reprezentant in član velenjskega Gorenja je spet zelo blizu selitve v Nemčijo k bogatemu Rhein Neckar Löwnu.

Ivan Čupić
Ivan Čupić FOTO: Damjan Žibert

Nemški časnik Mannheimer Morgen je navedel zanimivo podrobnost z druge tekme Lige prvakov med velenjskim Gorenjem in nemškim Rhein Neckarjem. Menedžer kluba Torsten Storm je namreč ob prihodu v Rdečo dvorano najprej srečal desnokrilnega člana velenjske ekipe Ivana Čupića in ga pozdravil s sila prijateljskim 'servous' (zdravo), kot da se poznata že dalj časa oziroma sta velika prijatelja.

Glede na to, da finančne razmere v velenjskem klubu niso ravno rožnate in bi utegnilo vodstvo kluba iz Šaleške doline znižati njegovo odškodnino, ki se giblje okoli 200 tisoč evrov, bi lahko popularnega Čupka v kratkem gledali v majici bogatega nemškega kluba. Storm je potrdil, da zanimanje zanj še vedno obstaja: "Radi bi ga imeli v ekipi.

Ta hip še ni znano, kakšen je bil predlog uprave kluba, ko je govora o njegovem znižanju aktualne plače. Bržkone se vodstvo kluba zaveda, da bi vsako znižanje najverjetneje pomenilo selitev enega najboljših tujcev v slovenski ligi v kakšno drugo rokometno sredino. "Predvidoma do srede popoldne naj bi se že vedelo, ali bo prišlo do kakršnih koli kadrovskih sprememb v RK Gorenje Velenje po koncu jesenskega dela. Torej po zadnji tekmi Gorenja, ki je na sporedu 22. decembra,“ so sporočili iz velenjskega rokometnega kluba. 

Harmandić pripravljen na 10-odstotno znižanje

"Z vodstvom kluba sem se sestal in pogovoril o znižanju plače. Pripravljen sem sprejeti znižanje v višini 10 odstotkov. Razumem finančno situacijo, v kateri smo se znašli, gospodarska kriza je naredila svoje. V klubu me spoštujejo in cenijo in želel sem biti korekten do vodstva. Oni so načeloma sprejeli ponujene pogoje, vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo. Največja težava je pri tistih igralcih, ki imajo višji prihodek, zato jim vodilni možje kluba želijo prepoloviti plačo. Kar se mene tiče, bi rad ostal, vendar če bo odšlo sedem ali osem igralcev, potem bo vse drugače. Ne bi imel igrati izziva za Gorenje,“ je v pogovoru za Dnevni Avaz povedal Adnan Harmandić.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eXcir
30. 11. 2009 21.51
ka te bo cele..bolše da gre v tujino igrat
chelsea-man
30. 11. 2009 20.59
škoda ko ga celjani ne kupjo ko majo povn dnara pa same veterane kopujejo