Drugi športi

Čupić: Počasi prihajam v formo

Velenje, 30. 09. 2009 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaš velenjskega Gorenja Ivan Čupić priznava, da mu brez izjemnega zdravnika in trenerja za kondicijsko pripravo ne bi uspelo po dobrih petih mesecih spet igrati.

Ivan Čupić
Ivan Čupić FOTO: Damjan Žibert
Hrvaški rokometni reprezentant Ivan Čupić bo, kot vse kaže, vsaj do konca letošnje sezone ostal zvest velenjskemu Gorenju, potem pa so vse poti odprte. "Snubcev'', ki bi si Metkovčana želeli v svojih vrstah, je kar nekaj, prva želja igralca, ki je po dobrih petih mesecih zaigral na derbiju proti Celju, pa je Nemčija.

Gorenje je ob koncu lanske sezone brez vas postalo državni prvak. Vi ste se vrnili pred kratkim, na prvem letošnjem derbiju proti Celjanom. Kakšni so občutki po debiju v novi sezoni?
"Zaenkrat je vse v najlepšem redu. Koleno je zdržalo uvodni napor, iz dneva v dan je bolje, s kirurgom Matjažem Sajovicem se vsakodnevno slišim, saj ne želim tvegati prehitro. Menim, da bo po šestih mesecih koleno takšno, kot mora biti za najbolj naporne tekme v novi sezoni."

V vseh zdravstvenih priročnikih piše, da je prednja križna vez pripravljena za napor šest mesecev po operaciji, vi pa ste proti Celju zaigrali po vsega petih mesecih od kirurškega posega. Se vam ne zdi, da je to malce prehitro?
"Po mojem mnenju je to od človeka do človeka drugače. Ko imaš ob sebi najboljšega kirurga dr. Sajovica in izjemnega trenerja za kondicijsko pripravo Anteja Bojića, je vse veliko lažje. Ob tem bi se obema za vložen trud najlepše zahvalil, je pa res, da sem upošteval prav vse njune nasvete. Morebiti je bilo prav to krivo za hitrejšo vrnitev na igrišče."

Ivan Čupić
Ivan Čupić FOTO: RK Gorenje

Proti Celju niste bili pravi Ivan Čupić, kot vas poznamo iz lanske sezone. Grešili ste kot za stavo, ob koncu pa ste vendarle dosegli tri zadetke. Čemu pripisujete malce slabši strelski učinek?
"Nisem bil pri strelu. Lahko rečem, da je bil odstotek meta katastrofalen. Po šestih mesecih bo drugače. Vsekakor je v tem trenutku najpomembnejša vrnitev na teren. S tekmami bom vnovič strelsko dozorel in verjamem, da bom tudi letos lahko izdatno pomagal klubu pri nizanju dobrih rezultatov."

Trener bogatega bundesligaša Rhein Neckar Löwena Ola Lindgren vas omenja kot naslednjega igralca, ki bo prispel v Mannheim. Koliko je resnice v tem?
"Počaščen sem, ker interes zame kaže klub, kot je Rhein Neckar. Nemčija je bila zame od nekdaj okolje, kjer sem se želel preizkusiti. Če se bo ponudila priložnost, jo bom z obema rokama zgrabil, razumljivo pa je na prvem mestu moj aktualni delodajalec. S predsednikom sem imel odkrit pogovor in sem mu to tudi povedal. Klub je do mene korekten in tudi sam jim to vračam na najboljši možen način. Če se odločijo, da me prodajo, je to njihova stvar, zaenkrat pa imam pogodbo z Gorenjem še za to in naslednjo sezono."

Torej je Rhein - Neckar prva izbira, Zagreb pa druga?
"Zagreb je velik klub. Še vedno je nekakšen rokometni kult za ves Balkan. Ko prebereš seznam igralcev, vidiš, da gre za same spoštovane rokometne osebnosti. Moje sanje so zaigrati v Nemčiji, kjer so dvorane vseskozi polne in na krilih gledalcev zabijaš gole, kje bom igral v prihodnjih sezonah, pa bo pokazal čas."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BB90035
30. 09. 2009 21.02
ivan ,ivan ti si car!!!!