Drugi športi

FOTO: Zmaga Cambridgeu, nepridiprav aretiran

London, 07. 04. 2012 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osmerec Cambridgea je dobil prestižno veslaško preizkušnjo na reki Temzi, ki jo je zaznamoval nevsakdanji incident. Preizkušnjo je namreč po dobrih desetih minutah prekinil plavalec, ki ga je takoj po prihodu iz vode aretirala tamkajšnja policija.

Osmerec iz Cambridgea je letošnji zmagovalec prestižne veslaške preizkušnje na reki Temzi. Cambridge je v tradicionalnem 158. dvoboju ugnal osmoljeno zasedbo iz Oxforda. V skupnih dvobojih, ki so se začeli davnega leta 1829, je Cambridge zbral 81, Oxford 76 zmag, leta 1877 pa je bil izid neodločen. Veslaški obračun med Cambridgeem in Oxfordom je eden najstarejših ter najbolj uveljavljenih in prestižnih enodnevnih športnih dogodkov na svetu.

Osmerec Cambridgea je dobil prestižno enodnevno regato, preizkušnjo pa je po dobih 10 minutah prekinil plavalec.
Osmerec Cambridgea je dobil prestižno enodnevno regato, preizkušnjo pa je po dobih 10 minutah prekinil plavalec. FOTO: Reuters

Zadnjo preizkušnjo, ki si jo je na samem prizorišču ogledalo 250.000 gledalcev, je zaznamoval tudi protestnik v vodi. Ta je po dobri polovici tekme pri mostu Hammersmith zaustavil povsem izenačeni posadki. "To je bilo nekaj neverjetnega. Veseli smo, da je Matthew Pinsent videl plavalca, ki se ni želel umakniti s prizorišča tekme. Najprej smo mislili, da je v vodi naplavina, nato pa se je izkazalo, da gre za plavalca,“ je po končani preizkušnji o incidentu povedal član organizacijskega odbora slovite regate John Garrett in nadaljeval: "Nismo vedeli, ali misli iz vode ali bo vztrajal na istem mestu. Hitro je postalo jasno, da čaka na čolne, zato smo bili primorani prekiniti preizkušnjo.

Po vnovičnem startu pa so imeli 'temnomodri' iz Oxforda hudo smolo. Po lažjem trku s tekmečevim čolnom si je eden od veslačev iz Oxforda zlomil veslo, v neenakovrednem nadaljevanju pa so smetano na koncu pobrali veslači iz Cambridgea. Incident pa je imel globlje posledice za 'protestnika'. Prireditelji ga namreč niso zgolj odstranili iz vode, ampak so bili o neprijetnosti obveščeni tudi policisti, ki so nepridiprava aretirali.

Očividka: Cinično se je smehljal!
"Plavalca so pri pomolu takoj odstranili iz vode, policija ga je vklenila, ogrnjenega v rdeč plašč pa so odpeljali. Vklenjen se je posmehoval vsem, ki so v živo spremljali preizkušnjo," je za Sky Sports povedala očividka. Ob tem dodajmo, da se je po končani 158. preizkušnji zgrudil član posadke Oxforda Alex Woods.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

a-i
07. 04. 2012 17.26
+4
Se ne razumem na veslanje, ampak kaj dela tisti plavalec v vodi??
rko
07. 04. 2012 17.31
+3
a-i
07. 04. 2012 18.04
+2
Aha, lepo da ste razčistili. Prej ni bilo nič omenjeno, samo slika.