Drugi športi

'Čaka nas eno zahtevnejših gostovanj v sezoni'

Ljubljana, 19. 09. 2024 14.11 | Posodobljeno pred 7 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., M.F.
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja so po uvodnih dveh kljukicah v novi evropski sezoni pred naslednjo pomembno preizkušnjo. Morda eno najbolj zahtevnih v tej sezoni EHF Lige prvakinj. Naslednja postaja je namreč Romunija, tekmice pa rokometašice CS Glorie 2018 BN. Prenos bo v soboto od 15.50 na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Rokometašice Krima Mercatorja odpotovale na tekmo 3. kroga Lige prvakinj
    00:58
    Iz 24UR: Rokometašice Krima Mercatorja odpotovale na tekmo 3. kroga Lige prvakinj
  • Tjaša Stanko pred potjo v Romunijo
    02:18
    Tjaša Stanko pred potjo v Romunijo

Izziv bo zahteven, pot do njega pa še nekoliko bolj naporna. Krimovke se proti jugovzhodu namreč podajajo v noči iz srede na četrtek. 

Prenos 3. kroga Lige prvakinj v soboto ob 15.50 na Kanalu A in VOYO.

Iz Ljubljane najprej do Benetk, od koder bodo poletele proti Münchnu in nato Cluju, sledila pa bo še slabi dve uri dolga vožnja proti mestecu Bistria. "Čaka nas eno najbolj zahtevnih gostovanj. Na splošno, za vse. Romunke so nepredvidljive, pokazale so že izjemne rezultate," pravi Tatjana Brnović. "Težko bo, ni pa nemogoče. Imamo veliko informacij, saj se v rokometnem svetu vsi poznamo. Nekaj ključnih napotkov pa sta nam predali tudi soigralki Jennifer Gutierrez in Grace Zaadi Deuna, ki sta minulo sezono preživeli v Romuniji," je še dejala Črnogorka v dresu Krimovk.

Z ekipo se tokrat na pot ne bosta podali črnogorska reprezentantka Itana Grbić in mlada Avstrijka Philomena Egger, temveč bosta namesto njiju v postavi izkušena brazilska vratarka Barbara Arenhart in še druga od sester Abina, Ema Abina. Zadnja tigrica, ki je odpadla le nekaj ur pred odhodom, pa je Tamara Mavsar, ki doma ostaja zaradi zdravstvenih težav.

Gloria Bistrita je na uvodni domači tekmi premagala Bukarešto s 30:26, na drugi v Franciji pa tesno izgubila proti Metzu s 26:28. Gre za mednarodno pisano zasedbo, poleg domačih igralk so v njej tudi rokometašice iz Brazilije, Poljske, Rusije, Japonske, Španije, Francije, Madžarske, Črne gore in Hrvaške.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.