Drugi športi

Bubka, Lavillenie in zdaj Duplantis: Šved postavil nov rekord v skoku s palico

Torun, 09. 02. 2020 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švedski atlet Armand Duplantis je v soboto na mitingu v poljskem Torunu postavil nov svetovni rekord v skoku s palico. Dvajsetletni Šved, sicer evropski prvak, je zmogel višino 617 centimetrov in za centimeter izboljšal svetovni rekord Francoza Renauda Lavillenieja, dosežen februarja 2014.

 

Duplantis (na fotografiji) je z gledalci v Torunu navdušeno proslavljal nepozaben podvig.
Duplantis (na fotografiji) je z gledalci v Torunu navdušeno proslavljal nepozaben podvig. FOTO: AP

Armand Duplantis je z dosežkom ob uvodu v sezono jasno potrdil tudi visoke ambicije, ki jih bo imel poleti na olimpijskih igrah v Tokiu. Zanj je bil to šele drugi letošnji miting, rekordno višino pa je zmogel v drugem poskusu, potem ko je bil rekordni znamki sicer zelo blizu že na prejšnjem mitingu v Düsseldorfu.

Po rekordnem dosežku je Duplantis stekel v objem k mami:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To sem si želel doseči, odkar sem star tri leta," je po tekmi povedal novi svetovni rekorder, ki je v Düsseldorfu letvico na rekordni višini trikrat podrl. "Vsekakor je za mano dober začetek zelo pomembnega leta," je še dejal mladi atlet po rodu iz Lafayetta v ameriški Louisiani, ki je življenje posvetil skoku s palico.

Prvi rekord v svoji starostni kategoriji je postavil že, ko je bil star sedem let, nato pa se je kalil na srednji šoli Lafayette in postavil več rekordov v dvorani in na prostem. Leta 2015 je sporočil, da bo na velikih tekmovanjih branil barve Švedske, domovine svoje mame Helene, ki se je poleg atletike nekoč ukvarjala tudi z odbojko, njegov oče in trener Greg Duplantis pa je prav tako nekoč skakal s palico.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radimam?rnega
09. 02. 2020 09.46
-18
medtem pa tisti anti SDSovci podirajo rekorde s skokom na palico
uporabnica1
09. 02. 2020 09.44
+22
Bravoo, star pa komaj 20 let
krneki_123
09. 02. 2020 09.34
+18
Res impresivno.
Rožice cvetijo
09. 02. 2020 09.25
+22