Drugi športi

Božič slavil na Kitajskem

Peking, 13. 10. 2024 08.01 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kanuist Luka Božič je drugi tekmovalni dan superpokala Mednarodne kanuistične zveze ICF v slalomu na divjih vodah v kitajskem Hangzhouju zmagal v kratkem slalomu. Peter Kauzer in Eva Alina Hočevar sta zasedla četrti mesti.

Luka Božič
Luka Božič FOTO: Luka Kotnik

Primorski kanuist Luka Božič je na superpokalu v Aziji slavili v kratkem slalomu, kjer so tekmovalci in tekmovalke nastopili na pol krajši progi, kot je to običajno. V cilj je Božič prišel brez dotikov in s časom 50,58. Drugi je bil olimpijski prvak, Francoz Nicolas Gestin, ki je z dotikom zaostal za 14 stotink sekunde. Tretje mesto si je priveslal Britanec Adam Burgess. Na startu kanuistov je bil tudi Benjamin Savšek, ki pa je obstal v kvalifikacijah in bil 16.

Tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu je preizkušnjo končal kajakaš Kajzer, sicer drugi v kvalifikacijah. V finalnem nastopu se mu je medalja izmuznila za sekundo. V cilju je za zmagovalcem Vitom Prindišem s Češke zaostal 1,53 sekunde.

Eva Alina Hočevar
Eva Alina Hočevar FOTO: Profimedia

V konkurenci kanuistk je bila prav tako četrta Eva Alina Hočevar. Za zmagovalko, Francozinjo Marjorie Delassus, je zaostala dve sekundi in desetinko. Hočevar je nastopila tudi v kajaku, kjer je v finalu končala na devetem mestu, potem ko je bila sedma v kvalifikacijah.

V tej prvi fazi tekmovanja je obstala Eva Terčelj na 13. mestu in za eno mesto zgrešila napredovanje v finale. Zmagala je še ena Francozinja Camille Prigent. Prvi dan tekmovanj je Hočevar s sedmim mestom postavila najboljši slovenski rezultat. Na kitajskih brzicah se sicer merijo le tekmovalke in tekmovalci s posebnim povabilom organizatorjev.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petka5
13. 10. 2024 09.13
+2
Delavec_Slo
13. 10. 2024 09.00
+3
Bravo, poklon kanuisti!