Drugi športi

Bottas za vsega šest tisočink ugnal Hamiltona v kvalifikacijah Silverstona

Silverstone, 13. 07. 2019 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Finski voznik formule 1 Valtteri Bottas si je privozil najboljše startno izhodišče pred nedeljsko dirko za svetovno prvenstvo na britanskem dirkališču v Silverstonu. Na drugem mestu je kvalifikacije končal njegov moštveni kolega pri Mercedesu ter vodilni v skupnem seštevku, Britanec Lewis Hamilton. Bottasa in Hamiltona je ločilo 0,006 sekunde.

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas FOTO: AP

Tretji je bil Monačan Charles Leclerc s Ferrarijem. Bottas je prišel do desetega najboljšega dosežka kvalifikacij v karieri, četrtega v letošnji sezoni in prvega v Silverstonu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Na koncu ni bilo dovolj za prvi startni položaj v Silverstonu. Napaka v prvem hitrem krogu in napaka v drugem sta nam odnesli prvo mesto," je po kvalifikacijah na domači veliki nagradi povedal Britanec Lewis Hamilton, sicer vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ta ima 31 točk prednosti pred moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom, ki mu je tokrat ukradel prvo mesto na kvalifikacijah za vsega šest tisočink, kar je najmanjša razlika v kvalifikacijah na zadnjih 176 velikih nagradah. Hamiltonu se je sicer nasmihal še peti zaporedni 'pole' v Silverstonu, a mu je tokrat načrti prekrižal Finec. "Lepo je osvojiti najboljši startni položaj. Tesno je bilo cel vikend. Ni bilo lahko sestaviti dobrega kroga. Vesel sem, da sem na vrhu," pa je povedal Bottas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
13. 07. 2019 19.25
Upam da bo jutrisnja dirka zanimiva, da bi jo zacinilo nepredvidljivo vreme