Drugi športi

Bolt vrača udarec

Kingston, 29. 06. 2008 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovni rekorder v teku na 100 metrov Usain Bolt je v Kingstonu na jamajških kvalifikacijah za uvrstitev na OI zmagal v finalu sprinta z 9,85.

Usain Bolt
Usain Bolt FOTO: Reuters

S tem sej je oddolžil nekdanjemu nosilcu svetovnega rekorda Asafi Powellu za poraz v predtekmovanju. Tudi Powell si je z drugim mestom in časom 9,97 zanesljivo zagotovil nastop v Pekingu. Usain Bolt, ki je pred mesecem dni v New Yorku dosegel svetovni rekord z 9,72 sekunde, je moral v predtekmovanju priznati premoč nekdanjemu rekorderju Powellu. Takrat je slednji tekel 9,90, Bolt pa le 10,19. Finale pa je bil že povsem drugačen, a na koncu sta se oba velika favorita zanesljivo uvrstila med olimpijske potnike.

Prijatelja sva in prav zato sem vsakomur razlagal, da se zdaj nikakor ne bova spopadla. Prišla sva se le uvrstit na olimpijske igre, morda pa so bili gledalci na koncu res malo razočarani,“ je dogajanje v Kingstonu ocenil Bolt. Tretji jamajški potnik na Kitajsko bo Michael Frater (10,04).

Asafa Powell
Asafa Powell FOTO: Reuters

Razplet v moški konkurenci je minil po pričakovanjih, zato pa je za veliko razočaranje poskrbela svetovna prvakinja in bronasta z zadnjih iger 2004 v Atenah Veronica Campbell. S četrtim mestom v finalu je ostala brez vozovnice za OI, čeprav je z 10,88 izenačila svoj najboljši letošnji dosežek. Hitrejše so bile Kerron Stewart (10,80), Shelly-Ann Fraser (10,85) in Sherone Simpson (10,87).

usain bolt
usain bolt FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.