Drugi športi

Bolt prvič treniral po nesreči

Kingston, 08. 05. 2009 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jamajški olimpijski zvezdnik Usain Bolt je v četrtek prvič treniral po nesreči, ko je konec minulega meseca s športnim avtom na mokri in spolzki cesti zapeljal v jarek ter se ob izstopu iz avtomobila z levim stopalom nasadil na trnje.

Usain Bolt
Usain Bolt FOTO: Reuters

Usain Boltdobitnik zlatih medalj v teku na 100, 200 in štafetni preizkušnji 4x100 metrov lani v Pekingu, je v Kingstonu imel prometno nesrečo 29. aprila. Zanj in za njegovo sopotnico se je nesreča dobro končala. Najprej so sicer poročila omenjala, da jo je iz nesreče odnesel le z "nekaj praskami", zdaj pa se je izkazalo, da so sprinterju vendarle morali šivati rano na levem stopalu, ki jo je staknil, ko je pri izstopu iz uničenega avtomobila stopil na trnje. Šive so mu vzeli iz stopala v torek.


Za zdaj še ni znano, ali bo nesreča vplivala na Boltove tekmovalne načrte v bližnji prihodnosti. Olimpijski prvak bi moral 17. maja nastopiti na promocijskem teku na 150 metrov v Manchestru. Njegov trener Glen Mills pravi, da še ne more reči prav ničesar dokončnega, ali bo njegov varovanec takrat že lahko tekel. "Najprej bomo morali opraviti nekaj treninga," je dejal Mills. Bolt je v četrtek naredil le nekaj korakov, da je začutil, kako se obnese njegovo stopalo. "Še vedno občuti rahlo bolečino, a nič hujšega," je povedal trener.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.