Drugi športi

Bolt po dvojno krono v Peking

Kingston, 02. 06. 2008 09.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi svetovni rekorder v teku na 100 metrov Usain Bolt si v Pekingu želi doseči zmagi v obeh najkrajših tekaških disciplinah, na 100 in 200 metrov.

Usain Bolt je konec tedna na mednarodnem atletskem mitingu za veliko nagrado IAAF v New Yorku postavil nov svetovni rekord v kraljevski disciplini. Stometrsko razdaljo je pretekel v 9,72 sekunde in tako za dve stotinki sekunde izboljšal prejšnjo rekordno znamko rojaka Asafe Powella, ki jo je ta postavil 9. septembra lani v Rietiju.

Usain Bolt
Usain Bolt FOTO: Reuters

Čeprav je lastnik enega najprestižnejših rekordov na svetu, 21-letni tekač poudarja, da mu je 200-metrska razdalja ljubša in je kljub rekordnemu dosežku v New Yorku ne bo zanemaril. "Zelo rad bi videl, da bi se v Pekingu pomeril v obeh disciplinah. Toda zdaj sem svetovni rekorder na 100 metrov in to prinaša nekaj obveznosti," je v domačem Kingstonu dejal Bolt. O tem, da so Boltove namere o dvojčku v Pekingu resne, priča tudi pojasnilo njegovega trenerja Glena Millsa, ki je že napovedal, da bo njegov varovanec na jamajških olimpijskih kvalifikacijah konec junija nastopil v obeh disciplinah.

Boltu tudi ni bilo treba dolgo čakati na odziv izkušenejšega rojaka Powella, ki je zdaj nekdanji rekorder, a mu takšna vloga ne ustreza najbolj: "Vesel sem za Bolta, močan je in veliko trenira, zaslužil si je ta dosežek. Toda vem, da lahko sam tečem še hitreje, vse tja do 9,6," je sporočil Powell in novega velikega tekmeca iz domačih vrst opozoril, da bo prva priložnost za "maščevanje" že domače prvenstvo v Kingstonu: "Obeta se nam še zanimivo poletje."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aks
02. 06. 2008 11.43
svaka cast, upam da spet brez kaksnih drog, tukaj seveda americani prevladujejo, te olimpijske igre se obetajo za zelo zanimive in tudi upam da bo tako, lp