Drugi športi

Bo Toprak že danes postal prvak?

Estoril, 13. 10. 2024 07.00 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po razburljivi soboti v Estorilu se vse oči zdaj usmerjajo v nedeljske dirke na VN Portugalske. Toprak Razgatlioglu je s sobotno prepričljivo zmago osvojil svojo prvo zmago za BMW na tem prizorišču, medtem ko je Nicolo Bulega kljub napaki uspel priti do drugega mesta in ohraniti teoretične možnosti za osvojitev naslova. Iker Lecuona je presenetil s tretjim mestom in poskrbel za prvi Hondin podij v tej sezoni. Ob 11.55 začnemo s prenosom prve dirke dneva na VOYO, ob 14.55 sledi druga dirka, na kateri bi Torak Razgatlioglu lahko že potrdil osvojitev naslova.

SBK Estoril
SBK Estoril FOTO: VOYO

Pred nedeljskima dirkama v Estorilu je napetost v prvenstvu World Superbike na vrhuncu. Toprak Razgatlioglu vodi v skupnem seštevku, vendar mu je Nicolo Bulega z drugim mestom v sobotni dirki ostal za petami. Jutrišnji dirki bosta ključni v boju za naslov, saj lahko Turek teoretično naslov osvoji že danes.

Razgatlioglu (439 točk) je z dominantno zmago na sobotni prvi dirki povečal prednost v skupnem seštevku na 44 točk. Bulega, ki je na drugem mestu s 395 točkami, še vedno ni izpadel iz boja za naslov, a bo potreboval popolno nedeljo, da ostane v igri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alvaro Bautista (333 točk) je v soboto dirko končal v pesku in potencialni troboj spremenil v dvoboj za naslov prvaka. Medtem bo Danilo Petrucci (277 točk), ki je v soboto prav tako odstopil, želel čim prej pozabiti na soboto in si povrniti formo. Nedeljske dirke bodo tako odločilne v boju za naslov. Bodo Toprak Razgatlioglu dan končal kot prvak? Ob 11.55 začnemo s prenosom prve dirke dneva na VOYO, ob 14.55 sledi druga dirka, ne zamudite niti trenutka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.