Drugi športi

Bilbija šest tednov na bolniški

Valladolid, 25. 01. 2010 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaš španskega Valladolida Nenad Bilbija nastope reprezentance spremlja prek malih zaslonov. Začetek priprav s španskim klubom mu je preprečila poškodba golenične mišice.

Slovenska rokometna reprezentanca ima v Innsbrucku velike težave z zunanjimi rokometaši, saj so pravzaprav vsi od druge tekme proti Nemcem naprej načeti v tolikšni meri, da bi bile potrebne ustrezne menjave. Selektor Zvonimir Serdarušić je sicer za drugi del vpoklical Klemna Cehteta, a ga ni prijavil, tako da bo celotno breme še vedno na obstoječi ekipi.

Nenad Bilbija bi v Innsbrucku prišel še kako prav Zvonimirju Serdarušiću.
Nenad Bilbija bi v Innsbrucku prišel še kako prav Zvonimirju Serdarušiću. FOTO: Damjan Žibert

Čeprav so mnogi pričakovali, da se bo odločil za Nenada Bilbijo, se to ni zgodilo. Član španskega Valladolida pa izbrani vrsti ne bi mogel pomagati, saj ima počeno golenično mišico in bo moral počivati nekaj tednov. "Na enem zadnjih treningov sem se poškodoval, nato opravil v Celju ustrezne preglede, ki niso pokazali ničesar. Ob vrnitvi v Španijo je klubska zdravniška služba zahtevala magnetno resonanco izvid katere je bil počena golenična mišica," je za 24ur.com povedal Bilbija.

Visokorasli levi zunanji, ki je v letošnji sezoni eden najboljših posameznikov Valladolida, pa se je dotaknil tudi reprezentance in aktualnih rezultatov: "Vesel sem dosežkov v prvem delu, poraz proti Čehom pa je bil posledica slabega dneva. Verjamem, da bo ekipa proti Francozom in Špancem pokazala pravi obraz in se morebiti prebila celo v polfinale tekmovanja."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Torres_2009
26. 01. 2010 07.27
Jezek_pijepijee in Joni13 HVALA VAMA ZA ODGOVOR
Janez Korošec
25. 01. 2010 22.15
ja on je belorus in kokr vem zj za belorusijo igra, praktično je izkoristu slovenijo da se je svetu pokazal :)
Ježek Moli Moli
25. 01. 2010 22.14
Rutenka nima več slovenskega državljanstva(prevzel je špansko)
Torres_2009
25. 01. 2010 21.30
A MI LAHKO KDO POVE KJE JE SERGEJ RUTENKA DA GA NI NA EP V AVSTRIJI?