Drugi športi

Bilbija še naprej blesti

Čehov, 03. 12. 2010 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nesojeni slovenski rokometni reprezentant Nenad Bilbija je na zadnjem obračunu Lige prvakov Čehovskim medvedom zabil šest golov.

Rokometaši španskega Valladolida so izgubili uvodni dvoboj 7. kroga Lige prvakov, s svojo predstavo v dresu španskega kluba pa je še enkrat več navdušil nesojeni slovenski reprezentant Nenad Bilbija. Potem ko je v prejšnjem krogu danskemu Handboldu nasul osem golov, je tokrat proti ruskim prvakom (29:27) dosegel le gol manj. Trener Juan Carlos Pastor je na zadnjem prvenstvenem derbiju s Ciudad Realom (poraz Valladolida s 25:26) bombarderja v igro vključil le za nekaj minut, saj so po torkovi tekmi igralci odpotovali v Rusijo.

Nenad Bilbija
Nenad Bilbija FOTO: Damjan Žibert

"Trudim se in skušam ekipi pomagati po svojih najboljših močeh. Vsako minuto na parketu skušam kar najbolje unovčiti in zaenkrat lahko rečem, da sem s svojimi partijami zadovoljen," je za 24ur.com povedal 208 cm visok levi zunanji rokometaš, ki mu po koncu letošnje sezone poteče pogodba s klubom, zanj pa naj bi na Pirenejskem polotoku in predvsem v nemški Bundesligi vladalo veliko zanimanje: "Z mislimi sem osredotočen na Valladolid, kaj se bo dogajalo po koncu sezone, pa bomo videli. Ničesar ne bi napovedoval."

Valladolid, ki si je že pred nekaj časa zagotovil napredovanje v drugi krog najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, je po porazu v Čehovu padel na drugo mesto v skupini C.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doc33
07. 12. 2010 09.08
nea se jezit.Bilbi bo tud nekoč ponovno celjan.Trenutno je še premlad za dream team.Je pa neverjetno kako celjska stroka svoje talente pošilja v svet.
tedo974P8medo
03. 12. 2010 12.57
Bilbija, a tebi pomaga Biblija? :)
podivjanaglista
03. 12. 2010 11.55
To je potencial Slo. rokometa,pa Bilbija bi bil super menjava za Rniča v Celju ali če ne celo kaj več. Pa naj se že Celje zbudi in spregleda!! Pa on je za moje pojme prve levi bek v repki........
zapy5
03. 12. 2010 09.40
zgleda ,da še eden ,ki ni po okusu CPL ! važn ,da upokojenci igrajo v CPL pa da se preseravajo po Celju !