Drugi športi

Bilbija: Najprej letošnja sezona, potem ...

Valladolid, 12. 01. 2011 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Nenad Bilbija je na turnirju v Švici le dočakal izdatnejšo selektorjevo minutažo in jo dobro izkoristil. Nenazadnje je bil proglašen za najboljšega strelca turnirja.

Slovenska rokometna reprezentanca je na turnirju v Švici pokazala popolnoma drugačen obraz, veliko bolj svež, novinci pa so bili željni dokazovanja. Čeprav Nenada Bilbije ne moremo šteti med novince, saj je nenazadnje igral tudi v prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu, prave minutaže še ni dočakal, tako da je bilo 'preverjanje znanja' v Švici prava priložnost za dokazovanje. Po konstantnih predstavah v španski ligi, kjer brani barve Valladolida, je svoje strelske sposobnosti uprizarjal tudi v Winterthurju. Ob koncu turnirja je bil proglašen celo za najboljšega strelca dogodka.

Nenad Bilbija
Nenad Bilbija FOTO: Damjan Žibert

"Vesel sem, ko vidim, da igramo dobro in predvsem, ko začutim, da smo prava ekipa. Moj dosežek je dosežek celotne ekipe, saj so mi ravno soigralci pripravljali priložnosti za strel,“ je za 24ur.com povedal Bilbija, ki se je v torek zjutraj odpravil proti Madridu, od koder je sledila približno enourna vožnja z vlakom do Valladolida. "Reprezentanca je za krajši čas zaključena zadeva, saj se moram popolnoma osredotočiti na dogajanje v klubu, z Valladolidom imamo letos visoke cilje in verjamem, da nam bo uspelo. Tudi v ligi prvakov, kjer so še naprej v borbi za prvo mesto v skupini. Če bomo delovali na igrišču kot kolektiv, se nimamo česa bati,“ dodaja 208 cm visoki Celjan.

Zanj pa ta hip na rokometnem tržišču vlada veliko povpraševanje. Čeprav si aktualni delodajalci želijo, da bi ostal član kluba, bo znižanje proračuna zagotovo prineslo znižanja pogodb nosilcem igre, tako da bo levi zunanji rokometaš športno pot skoraj zagotovo nadaljeval v novi sredini: "Na meni je, da igram po svojih najboljših močeh. Obstaja nekaj ponudb, zanimive so predvsem tiste iz Nemčije, saj vemo, da sodi Bundesliga med najmočnejše lige na svetu. Tu je še nekaj drugih možnosti, a kot sem že dejal – najprej letošnja sezona, potem pa bomo razmišljali kaj in kako naprej.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aristotel
12. 01. 2011 13.52
cele cele zakaj si ga pustil pred leti... pa ni edini
cera_k
12. 01. 2011 13.42
zadnji čas da so dobili mlajši možnost igranja v reprezentanci
busta-rusta
12. 01. 2011 13.31
OK res je Nenad v reprezentančnem dresu, sam je bil pri frizerju.
zapy5
12. 01. 2011 10.42
in od kdaj je cimosov dres enak dresu reprezentance ?
stanley69
12. 01. 2011 10.38
sami znalci. dres je od SLO reprezentance
busta-rusta
12. 01. 2011 09.50
Tale na sliki v cimosovem dresu ni Nenad Bilbija.