Drugi športi

Bautista v Estorilu pripravlja (zadnji) napad na Razgatliogluja

Estoril, 10. 10. 2024 08.33 | Posodobljeno pred 46 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V motociklističnem razredu Superbike se bližamo vrelišču sezone. V dirkaškem koledarju za sezono 2024 sta na programu le še dve prizorišči, VN Portugalske v Estorilu in VN Španije v Jerezu. Povratnik po poškodbi Toprak Razgatlioglu je na VN Aragonije v Alcanizu odbil (skoraj) vse napade tekmecev v boju za laskavo lovoriko in zadržal večji del točkovne prednosti pred zadnjima dvema preizkušnjama. Edini, ki ga lahko še ogrozi, je zmagovalec zadnje dirke in aktualni šampion Španec Alvaro Bautista, ki za Turko zaostaja točno 29 točk. Prenosi dirk ta konec tedna kot vedno na VOYO.

Več videovsebin
  • Vrhunci osrednje dirke za VN Aragonije
    01:41
    Vrhunci osrednje dirke za VN Aragonije
  • Vrhunci Superpole dirke za VN Aragonije (nedelja)
    04:21
    Vrhunci Superpole dirke za VN Aragonije (nedelja)
  • Vrhunci Superpola razreda Superbike v Alcanizu
    01:19
    Vrhunci Superpola razreda Superbike v Alcanizu
  • Padec Alvara Bautiste, po katerem je Španec zaključil z dirkanje v Franciji
    01:33
    Padec Alvara Bautiste, po katerem je Španec zaključil z dirkanje v Franciji
SBK Portugalska
SBK Portugalska FOTO: VOYO

Spomnimo, zadnjo dirka VN Aragonije v Alcanizu je pripadla domačinu Alvaru Bautisti, ki je v zaključku strl odpor Turka Topraka Razgatliogluja, tretji pa je bil Italijan Nicolo Bulega. Španec Bautista je slavil tudi na Superpole dirki, ko je z odličnim manevrom v zadnjem krogu prehitel Razgatliogluja. V generalni razvrstitvi ostaja v vodstvu Razgatlioglu, ki ima 29 točk prednosti pred španskim veteranom, vsi drugi pa v boju za laskavi naslov že preveč zaostajajo. Do konca sezone je po VN Portugalske v Estorilu le še VN Španije v Jerezu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dokler so možnosti, bom verjel v zasuk in mojo končno zmago. Toprak je v odličnem položaju, a še nič ni izgubljenega. Do konca so še štiri preizkušnje in šel bom iz dirke v dirko. Na Estoril imam odlične spomine, nazadnje sem tu slavil," se je spomnil 39-letni Bautista, ki še kot edini diha za ovratnik odličnemu Razgatliogluju. 

Alvaro Bautista
Alvaro Bautista FOTO: Superbike

"Veliko bo odvisno tudi od razmer na stezi. Vreme utegne biti nestanovitno, tako da se lahko zgodi marsikaj. Smo v odličnem stanju, dobro se počutim na dirkalniku in ni razloga za preplah. Sem optimist," še sporoča izkušeni Španec, ki bo tudi v naslednji sezoni član Ducatijeve razširjene družine. Tudi sicer so mesta v paddocku v posameznih ekipah za sezono 2025 bolj ali manj zasedena. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dobro je, da toliko prej vem, kje bom dirkal v prihodnje. To mi daje mirnost. Vesel sem nadaljnje zgodbe z Ducatijem," je za AS še dejal Bautista. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.