Drugi športi

Asafa Powell vrača udarec?

Kingston, 04. 06. 2008 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vse bližje je veliki spopad trenutno dveh najhitrejših Zemljanov.

Nekdanji lastnik najbolj laskavega rekorda na svetu, Jamajčan Asafa Powell, je po fantastičnem teku 21-letnega rojaka Usaiana Bolta odločen, da vrne udarec.

Asafa Powell
Asafa Powell FOTO: Reuters

Powell, ki je pred nekaj manj kot letom dni v italijanskem Riettiju s časom 9,74 postavil svetovni rekord v teku na 100 metrov, je prepričan, da lahko teče blizu 9,60 in si tako zanesljivo povrne rekord. „Vesel sem za Bolta. Zaslužil je ta rezultat. Odličen tekač je in povrhu zelo marljiv delavec,“ je Powell z izbranimi besedami govoril o tekmecu, s katerim se bo, kot kaže, že kmalu pomeril na Jamajki.

Nisem zaskrbljen. Vem, kako hitro lahko tečem. Ponavljam, rezultat 9,60 se mi ne zdi neulovljiv. Morda že letos,“ pravi Powell. Kot kaže, bodo jamajške atletske kvalifikacije za Peking konec tega meseca prvorazredni športni dogodek, oziroma bolje povedano dvoboj dveh najhitrejših Zemljanov, ki povrhu prihajata iz iste države.

Usain Bolt
Usain Bolt FOTO: Reuters

O najinem spopadu ne razmišljam. Vem le to, da bova na olimpijadi skupaj predstavljala našo državo in želela to narediti čim bolje. Lahko govorim zase, ne vem pa, kako na to gleda Asafa,“ pa pravi aktualni svetovni rekorder Bolt.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prisoten@email.si
04. 06. 2008 12.28
Naš Matic jih bo premagal. GO Matic