Drugi športi

Andreja Klepač uspešna v igri parov

Portorož, 23. 07. 2008 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primorska teniška igralka se je med dvojicami gladko uvrstila v četrtfinale turnirja WTA Banka Koper Slovenia Open z nagradnim skladom 145.000 dolarjev.

Andreja Klepač
Andreja Klepač FOTO: Damjan Žibert

V paru z lansko zmagovalko Čehinjo Lucie Hradecko je v dveh nizih s 6:0 in 6:3 izločila bolgarsko-avstrijsko navezo, Biljana Pavlova - Nicole Rottmann. Potem ko se je Klepačeva tako kot lani med posameznicami že po prvem krogu poslovila od nadaljevanja - Danka Caroline Wozniacki, 29. igralka na lestvici WTA, je po slabi uri in pol igre v dveh nizih s 7:5 in 6:0 slavila zmago nad 22-letno Koprčanko -, je vse svoje moči usmerila v dvojice. Lani je portoroški turnir odlično nadaljevala v konkurenci parov in prišla vse do finala. Letos si želi, da bi se ponovil lanski scenarij in da bi se morda povzpela še korak dlje. „Letos igram v dvojicah v paru z lansko zmagovalko Hradecko, zato upam, da bova šli do konca, saj si res želim zmagati pred domačimi gledalci,“ je dejala Klepačeva.

Portoroško slovo Polone Hercog

Potem ko je 17-letna obetavna slovenska teniška igralka Polona Hercog izpadla v prvem krogu med posameznicami, se je danes od odprtega prvenstva Slovenije poslovila tudi v konkurenci dvojic. Skupaj z novozelandsko igralko Marino Erakovic je dvakrat s po 4:6 izgubila proti ruskima tekmicama. Jekaterina Bičkova in Vesna Manasijeva sta po dobri uri in 20 minutah igre premagali slovensko-novozelandsko navezo in si po dveh nizih priigrali drugi krog.

V četrtek bo v Portorožu spet vse v znamenju najboljše Slovenke Katarine Srebotnik, ki bo za vstop v četrtfinale ob 19. uri na osrednjem igrišču lopar prekrižala z Nemko Julio Görges. Slednja je bila po maratonskem dvoboju zanjo usodna v prvem krogu letošnjega grand slama v Wimbledonu, zato si Srebotnikova želi maščevanja. Minuli teden je 27-letna Velenjčanka s stalnim bivališčem v Dubaju v okviru portoroških priprav tudi trenirala z Görgesovo in pravi, da je v odlični formi. „To je sicer odlična priložnost za maščevanje po wimbledonskem porazu, po katerem sem bila precej razočarana. Upam, da mi bo „revanša“ uspela. Ta teden sem trenirala z Nemko in malo 'potipala', v kakšni formi je, zato vem, da je odlično pripravljena. Za zmago se bom morala zelo potruditi, saj kljub njeni mladosti (Görgesova je stara 19 let, op. p.) nima velikih nihanj v igri,“ je pred četrtkovim dvobojem dneva previdna Srebotnikova.


Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AlmiraDurmishi
24. 07. 2008 11.11
Bravooo******