Drugi športi

VIDEO: Jereb je moral odstopiti

Atene, 31. 05. 2008 20.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni prvak Francoz Sebastien Loeb (Citroen) še naprej vodi na reliju Akropolis v Grčiji.

Na sedmi letošnji dirki za SP je voznik Citroena po drugi etapi 28,7 sekunde pred Norvežanom Pettrom Solbergom (Subaru). Slovenec Andrej Jereb (Subaru) je bil skupno 39., vendar je moral odstopiti.

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb FOTO: Reuters

Slovenska posadka z Jerebom in sovoznikom Miranom Kacinom je morala odstopiti, ker je bila po prevračanju rahlo poškodovana varnostna kletka dirkalnika. Jereb in Kacin sta se prevrnila na 13. hitrostni preizkušnji, ki je zaključila drugi tekmovalni dan. Medtem ko karoserija dirkalnika ni bila huje poškodovana, je varnostna kletka utrpela manjše razpoke in je bil zato odstop neizbežen.

"Ker sem imel že cel dan težave, sem hotel doseči vsaj nekaj posameznih odličnih časov. Tako sem vozil precej napadalno, a je šlo za dokaj majhno napako. Pri sekanju zavoja sem povozil skalo, ki je toliko poškodovala kolo, da nisem mogel več upravljati vozila. Prevrnila sva se, hitro izstopila iz avtomobila in opozorila ostale tekmece, ki sprva niso mogli mimo naju. Poškodbe sicer niso bile tako hude, vendar pa bomo morali počakati na odločitev ekipe in komisarjev. Žal se je to pripetilo, a enkrat v petnajstletni karieri sem moral končati tudi na strehi. Po reliju me prevevajo mešani občutki, saj sva z Miranom dosegla vrsto odličnih časov, a žal relija ne moreva končati," je po odstopu povedal Jereb.

Drugi dan tekmovanja je sestavljalo šest hitrostnih preizkušenj, ki so se izkazale za še zahtevnejše od petkovih. Začelo se je že zjutraj s hitrostno preizkušnjo "Aghii Theodori", ki je bila z 32 kilometri najdaljša na reliju. Na enem samem zavoju so nastop v prvenstvu PWRC končali štirje vozniki, med njimi tudi vodilni Al-Attiyah. Zloglasna luknja bi bila kmalu usodna še za Jereba in Kacina, ki sta prebila gumo in poškodovala obeso. Vseeno se jima je uspelo privleči do servisne cone in nadaljevati tekmovanje. Popoldne jima je uspelo nanizati nekaj dobrih časov. Na ponovitvi najdaljše hitrostne preizkušnje sta bila sedma najhitrejša, čeprav sta odsek, kjer sta zjutraj prebila gumo, prevozila previdno. Kasneje jima je začel nepravilno delovati še motor dirkalnika.

Loeb je doslej dobil štiri hitrostne preizkušnje (2, 4, 5, 6). Za Pettrom Solbergom je tretji prav tako Norvežan, Henning Solberg, četrti pa Finec Mikko Hirvonen, ki je zmagal na treh HP (8, 11, 13). Na sedmo mesto je nazadoval Španec Dani Sordo, ki je bil drugi po prvem dnevu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crispl
01. 06. 2008 07.42
Bravo Citroen