Drugi športi

Ana Ivanović izpadla!

New York, 29. 08. 2008 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ženski turnir zadnjega letošnjega grand slama v tekočem letu je ostal brez prve nosilke in prve teniške igralke sveta Ane Ivanović.

Ana Ivanović
Ana Ivanović FOTO: Reuters

Srbkinjo Ano Ivanović je po dveh urah igre premagala kvalifikantka Julie Coin (6:3, 4:6, 6:3). Majn znana Francozinja trenutno drži 188. mesto na svetovni rang listi, letošnji nastop na odprtem prvenstvu ZDA pa je šele njen drugi na grand slam turnirjih v karieri. Francozinji je v odločilnem tretjem setu najprej uspelo zadržati svoj servis, v naslednji igri pa je slavni tekmici celo odvzela začetni udarec in napravila velik korak h končni zmagi.

Julie Coin je dosegla uspeh kariere.
Julie Coin je dosegla uspeh kariere. FOTO: Reuters

Pri rezultatu 5:3 je 26-letna teniška igralka servirala za končno zmago, vendar ji je pri prvih dveh "match" žogicah zadrhtela roka, v tretjem poskusu pa ji je le uspel "veliki met". S tem porazom je Ana Ivanović bržkone ostala brez prvega mesta na lestvici WTA. Na drugi strani je Coinova večino letošnjega leta igrala le na manjših turnirjih, tudi v kvalifikacijah za odrto prvenstvo ZDA je skoraj izpadla. Francozinja je v zadnjem času igrala celo tako slabo, da je že razmišljala o opustitvi tenisa in da se bo raje zanašala na svoje znanje matematike, predmeta iz katerega je diplomirala. "Sem že razmišljala, a je tenis res nekaj, kar znam," je dejala. Ko so jo pred dvobojem novinarji vprašali, ali je mogoče premagati Ivanovićevo, je iskreno dejala da ne. Da je to mogoče, pa se je zavedla šele ob aplavzu gledalcev po sinočnji zmagi. Coinova bo v tretjem krogu zadnjega letošnjega grand slama igrala proti rojakinji Amelie Mauresmo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.