Drugi športi

Alvaro Bautista vse bolj popušča, Razgatlioglu mu diha za ovratnikom

Aragon, 23. 09. 2023 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Še vedno vodilni dirkač v razredu World Superbike Alvaro Bautista po neverjetnem začetku in visokem vodstvu v skupnem seštevku iz tedna v teden tone v vse večje težave. Po dveh padcih na prvi dirki VN Aragonija in drugem mestu Topraka Razgatliogluja ima Španec pred Turkom še zgolj 37 točk prednosti. Nedeljski dirki s prenosom na VOYO bosta posledično zanimivi kot še dolgo ne.

Alvaro Bautista je na letošnjih 27 dirkah zmagal kar 19-krat, kljub temu pa mu je zanesljivi Turk na Yamahi Toprak Razgatlioglu ves čas mirno sledil in čakal na njegove napake. Dolgo časa je kazalo, da bo njegova misija nemogoča, a rezultati v minulih tednih napovedujejo izjemno napet konec sezone v razredu Superbike, ki ga boste seveda lahko spremljali na VOYO

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na prvi dirki VN Aragonije je Bautista padel kar dvakrat. Prvič je bil na vodilnem položaju in kljub nesreči, se je uspel pobrati. Drugi padec pa ga je stal vseh točk na prvi dirki tega konca tedna in Razgatlioglu je z drugim mestom nadoknadil kar 20 točk. S 430 zbranimi točkami se je Bautisti (467) približal na zgolj 37 točk zaostanka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na koncu se je svoje prve zmage v tem razredu po dveh letih veselil Bautistin moštveni kolega pri Ducatiju Italijan Michael Ruben Rinaldi. Jonathan Rea je dirko zaključil na tretjem mestu in v skupnem seštevku zaseda enako mesto ter za vodilnim Bautisto (306 točk) še vedno zaostaja za krepkih 161 točk.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blue_cat
23. 09. 2023 21.16