Drugi športi

Alpski deskarji želijo v Dolomitih pozabiti na slab začetek sezone

Ljubljana, 13. 12. 2019 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Alpski deskarji na snegu so se po prihodu iz Rusije preselili na trening v italijanske Dolomite, kjer bo v soboto na sporedu drugi letošnji paralelni veleslalom za svetovni pokal. Na tekmi svetovnega pokala bosta Slovenijo poleg standardne četverice (Gloria Kotnik, Žan Košir, Tim Mastnak, Rok Marguč) zastopala še Črt Ikovic in Jernej Glavan.

Mastnak (na fotografiji) opozarja, da je deskanje že v kvalifikacijah velikokrat igra stotink.
Mastnak (na fotografiji) opozarja, da je deskanje že v kvalifikacijah velikokrat igra stotink. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska A- in B-reprezentanca z glavnim trenerjem Izidorjem Šušteršičem in njegovim pomočnikom Sebastjanom Webrom na čelu je v teh dneh v Dolomitih. Na slabše predstave v ruskem smučarskem središču Bannoje so že pozabili, panike ni, še vedno verjamejo, da so konkurenčni in da bodo to slej kot prej dokazali.

"Slabši uvod ni razlog za slabo voljo. Iz napak se učimo. Vsi, vseskozi. Tudi ruska izkušnja je bila zato dobrodošla. Iz vsake situacije skušam potegniti kar največ. V Cortini bom v kvalifikacijah znova štartal v prvi jakostni skupini, med elitno šestnajsterico. Izhodišče je torej dobro, komaj čakam novo tekmo," je pred tekmami v Italiji dejal Žan Košir.

Mastnak: Stotinke so včasih na tvoji strani, spet drugič pa ne
Podobno razmišlja tudi Tim Mastnak, ki se prav tako zaveda, da je še vedno konkurenčen.

"Tisti, ki podrobno spremljajo naš šport, vedo, da je konkurenca zelo zgoščena, tako da so stotinke v kvalifikacijah včasih na tvoji strani, spet drugič pa ne. Na zadnji tekmi se je na primer Benjamin Karl v finale uvrstil kot šestnajsti, a se nato v izločilnih dvobojih prebil na stopničke. Sem povsem miren. Vem, da sem hiter, ko bo tu še konstantnost, ki me je krasila lansko sezono, bom zadovoljen," pravi Celjan, ki mu je počitek po tekmi dobro del.

Alpski deskarji bodo po tekmi v Cortini ostali v Dolomitih, saj jih že v četrtek v bližnji Carezzi čaka nov paralelni veleslalom za svetovni pokal.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.