Drugi športi

Alonso z nasvetom za Micka Schumacherja

Bahrajn, 03. 04. 2019 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Bahrajnu se nadaljujejo testiranja Formule 1. Uvodoma je v polnem sijaju zablestel sin legendarnega Michaela Schumacherja Mick, ki je s Ferrarijem dosegel drugi čas. Dan kasneje se je dirkač, rojen leta 1999, preizkušal še v dirkalniku ekipe Alfa Romeo in bil na jutranjem treningu deveti.

Mick Schumacher v zadnjih dneh polni časopisne naslovnice s super predstavami na testiranjih v Bahrajnu. Ker gre za sina 7-kratnega prvaka Formule 1, ne čudi, da je nemudoma požel toliko zanimanja javnosti. Njegove svetle prihodnosti se je dotaknil tudi 32-kratni zmagovalec dirk elitnega razreda Fernando Alonso. "Svetujem mu, da preskok v Formulo 1 opravi čim hitreje. Verjamem, da je z mislimi 100-odstotno osredotočen na dirkanje v Formuli 2, a ko pride priložnost jo moraš izkoristiti. Če se bo letos izkazal in mu katera od ekip ponudi mesto v elitnem razredu, ga mora sprejeti. Ko enkrat zamudiš ta vlak, se le stežka vrne," je 20-letniku svetoval nekdaj veliki tekmec njegovega očeta.

Mick Schumacher v teh dneh prvič preizkuša dirkalnik elitnega razreda
Mick Schumacher v teh dneh prvič preizkuša dirkalnik elitnega razreda FOTO: AP

Lanskoletni prvak tretjega razreda je na jutranjih testiranjih odpeljal vsega 31 krogov in bil v drikalniku Alfe Romeo nekoliko počasnejši kot dan prej, ko je zaostal le za Maxom Verstappenom. Nemčev najhitrejši krog je zjutraj znašal 1:32.296, kar je za več kot dve sekundi počasneje kot na uvodu v testiranja. Zmagovalec jutranjih testiranj je bil Sebastian Vettel v Ferrariju s časom 1:29.319. Za njim sta se zvrstila dva mladeniča Lance Stroll iz ekipe Racing Point in George Russell, ki brani barve Williamsa. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
03. 04. 2019 18.42
+5
kmalu bo po mojem Mick v F1, predvsem zato, ker se piše Schumacher