Drugi športi

Alcaraz tretji polfinalist OP Francije, ugnal Cicipasa

Pariz, 04. 06. 2024 23.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na odprtem teniškem prvenstvu Francije so znani trije polfinalisti. Medtem ko sta si Jannik Sinner in Carlos Alcaraz mesto izborila na terenu, je Casper Ruud napredoval po odpovedi Novaka Đokovića.

Srbski teniški as je nadaljnjo sodelovanje v Roland Garrosu odpovedal zaradi poškodbe kolena. Posledično je s tem izgubil tudi vodilno mesto na lestvici ATP, ki ga bo od ponedeljka dalje zasedel Italijan Sinner.

Đoković je po dveh zahtevnih dvobojih v preteklih dveh krogih danes opravil zdravniški pregled, ki je razkril, da je poškodba osrednjega dela meniskusa desnega kolena resnejše narave in da zahteva počitek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Srb je na družbenih omrežjih zapisal, da mu je žal, ker zapušča Pariz in da je bila odločitev sprejeta po tehtnem premisleku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kdaj se bo 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam vrnil v teniške arene, ni znano. Pod vprašajem sta nastopa na naslednjem velikem turnirju v Wimbledonu, ki se začne 1. julija, ter olimpijskih igrah, ki so na sporedu od 26. julija do 11. avgusta.

Po odpovedi Đokovića je v polfinale napredoval Norvežan Casper Ruud. Njegov tekmec bo zmagovalec sredinega četrtfinala med Nemcem Alexandrom Zverevom in Avstralcem Alexom De Minaurjem.

V prvem polfinalu se bosta srečala Sinner in Španec Alcaraz. Nova številka ena, ki bo od ponedeljka prvi Italijan na tej poziciji, je bil v četrtfinalu boljši od Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:2, 6:4 in 7:6, Alcaraz pa je premagal Grka Stefanosa Cicipasa s 6:3, 7:6 in 6:4.

Stefanos Cicipas
Stefanos Cicipas FOTO: AP

Tudi v ženski konkurenci je znan prvi polfinale. V četrtek se bosta srečali Američanka Coco Gauff in Poljakinja Iga Swiatek.

Medtem ko je dvajsetletna Američanka v četrtfinalu za zmago proti Tunizijki Ons Jabeur potrebovala tri nize (4:6, 6:2, 6:3) in skoraj dve uri igre, je prva igralka sveta znova pokazala svojo prevlado v Parizu. Peto igralko z lestvice WTA, lani zmagovalko Wimbledona, Čehinjo Marketo Vondroušovo je premagala po dobri uri igre s 6:0 in 6:2.

V sredo bo znan še drugi polfinalni par. Na sporedu sta dvoboja Mirra Andrejeva - Arina Sabalenka in Jasmine Paolini - Elena Ribakina.

* Moški (26,75 milijona evrov):

- četrtfinale:

Jannik Sinner (Ita/2) - Grigor Dimitrov (Bol/10) 6:2, 6:4, 7:6 (3);

Carlos Alcaraz (Špa/3) - Stefanos Cicipas (Grč/9) 6:3, 7:6 (3), 6:4;

Casper Ruud (Nor/7) - Novak Đoković (Srb/1) b. b.;

* Ženske (26,75 milijona evrov):

- četrtfinale:

Iga Swiatek (Pol/1) - Marketa Vondroušova (Češ/5) 6:0, 6:2;

Coco Gauff (ZDA/3) - Ons Jabeur (Tun/8) 4:6, 6:2, 6:3;

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.