Drugi športi

Alcaraz: Kar uspeva Đokoviću, meji na brutalnost

New York, 27. 08. 2024 09.42 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Carlos Alcaraz v teh dneh v New Yorku lovi svoj peti grand slam v karieri, odkar je pred dvema letoma prav v Združenih državah Amerike začel svoj pohod na lovorike na najvišji ravni. Španski teniški zvezdnik je v pogovoru za ameriške medije med drugim priznal, da ga je poraz v finalu olimpijskih iger v Parizu proti Novaku Đokoviću močno pretresel, a v isti sapi dodal, da se zaveda, da je izgubil proti enemu največjih vseh časov, ki so kdaj koli igrali to igro.

Pravijo mu tudi 'teniški genialec iz Murcie', toda Carlos Alcaraz le skromno odmahne z roko in povsem osredotočeno razmišlja o naslednjemu tekmecu na poti do svojega petega naslova za grand slam v karieri.

New York mu leži, nenazadnje je pred dvema letoma prav na Odprtem prvenstvu ZDA prišel do svoje prve velike zmage, v vmesnem času do danes pa v svoje vitrine pri komaj 21 letih dodal še tri prestižne lovorike, in sicer dva Wimbledona in en Roland Garros. Pred dvema letoma je v finalu nadigral Danca Casperja Ruuda in le nekaj dni pozneje z 19 leti, štirimi meseci in šestimi dnevi postal najmlajša številka ena svetovnega tenisa v zgodovini.

Carlos Alcaraz (na sliki levo) ne skriva velikega spoštovanja do Novaka Đokovića (na sliki desno).
Carlos Alcaraz (na sliki levo) ne skriva velikega spoštovanja do Novaka Đokovića (na sliki desno). FOTO: AP

Novak Đoković na drugi strani v jeseni svoje sicer izjemne kariere, prežete s trenutno 24 grand slami, prav tako razmišlja o novi lovoriki. Če mu uspe osvojiti zadnji veliki turnir v letošnjem koledarskem letu, bo to že 25. zvezdica na njegovem kontu, s čimer bi se le še utrdil med nesmrtnimi. O srbskemu teniškemu asu je v pogovoru za ameriške medije govoril tudi njegov (morebitni) naslednik, ki med drugim priznava, da Đoković premika meje (ne)mogočega.

"Kar uspeva Novaku (Đokoviću), meji na brutalnost. Njegova kariera je neverjetna, kar ga pa dela še bolj posebnega, je njegova miselnost, da je vedno znova želel napredovati. Ko je igral na največjih turnirjih, je vselej želel prikazati najboljšo različico samega sebe. Uspel je in zato ga vsi tako občudujejo," Alcaraz ni skoparil s pohvalami na račun svojega največjega tekmeca, ki tudi pri 37 letih ne popušča.

Carlos Alcaraz upa, da bo svoje vitrine po OP ZDA obogatil s petim naslovom za veliki slam.
Carlos Alcaraz upa, da bo svoje vitrine po OP ZDA obogatil s petim naslovom za veliki slam. FOTO: Profimedia

Sijajni Španec ne skriva, da bi se nekega dne želel približati Novakovim številkam. "Pri 21 letih sem osvojil že štiri velike slame, kar seveda ni slab dosežek. Ravno nasprotno, lahko sem ponosen na dosežke v zadnjih dveh letih, toda upam, da bom nadaljeval v podobnem slogu. Moja glavna naloga je, da nadaljujem tako s športno kot z osebnostno rastjo. Če me poškodbe obidejo, imam lepe možnosti za uspešno kariero," pravi Španec, ki ga je poraz prav proti Đokoviću v finalu olimpijskih iger v Parizu močno pretresel.

"To je bil eden od najpomembnejših finalnih dvobojev v moji dozdajšnji karieri. Ni bilo lahko sprejeti poraza, pa čeprav sem ga doživel proti neverjetnemu igralcu, ki je zmožen vsega. Po nekaj (ne)prespanih nočeh in treznemu razmisleku sem vendarle spoznal, da je tudi srebrna olimpijska medalja izjemen uspeh. Z mislimi sem osredotočen na nove izzive, zdaj sem povsem 'v filmu' OP ZDA," je še pripomnil Alcaraz. 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

UsliŠana
27. 08. 2024 21.54
+1
Novak zmagaj, pohodi ga...!
dioporco
27. 08. 2024 16.42
+2
Vse pohvale za Alkaraza, mladenic je vedno korekten,iskren,prizemljen..zelim mu se veliko osvojenih grand slemov in brez dvoma da bo se dolgo na vrhu!
VladaPada
27. 08. 2024 15.42
+1
Tale mladenič je že boljši kot Džokovic pri istih letih.
mbedrac
27. 08. 2024 13.43
-1
Mislim, da se najde/se bo našel še kak kandidat za največje lovorike, ne samo Alcaraz. Račun brez krčmarja.
zmerni pesimist
27. 08. 2024 13.40
-3
Ali so pa posredi kaj drugega takoj kontrola na doping
bohinj je zakon
27. 08. 2024 12.39
-4
Tako mučenje nasprotnikov kot jih izvaja Nole............... je nesprejemljivo. In kaznivo. Kje je policija? Naj to ustavi.
Z O V
27. 08. 2024 13.24
-2
iMichael
27. 08. 2024 12.16
-7
"Carlos Alcaraz v teh dneh v New Yorku lovi svoj peti grand slam v karieri." "povsem osredotočeno razmišlja o naslednjemu tekmecu na poti do svojega šestega naslova za grand slam v karieri." Lovi 5 naslov in razmišlja o naslednjem tekmecu na poti do svojega šestega grand slam naslova. Vprašanje koliko GS ima Carlos?
Okoliletajo?a
27. 08. 2024 12.59
+2
Kaj pa če nas testirajo, kako pozorno beremo članke?
Bigbadjohn
28. 08. 2024 09.46
dreka?1
27. 08. 2024 12.03
-1
Ko bo Đoković nehal,bom navijal za " tega tamalga".