Drugi športi

V finalu Roland Garrosa se bosta udarila Alcaraz in Zverev

Pariz, 07. 06. 2024 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španec Carlos Alcaraz je v prvem polfinalu Odprtega prvenstva Francije po pravi maratonski partiji ugnal Italijana Jannika Sinnerja (3:2). V drugem polfinalnem obračunu je Nemec Alexander Zverev s 3:1 ugnal Norvežana Casperja Ruuda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mladi Španec Carlos Alcaraz se je s prebojem v finale zapisal v zgodovino. Postal je najmlajši tenisač, ki se je na treh različnih podlagah na grand slam turnirjih uvrstil v finale.

Jannik Sinner je sicer sanjsko odprl obračun in v prvem setu povedel z 0:4. Italijan je tako brez težav dobil uvodno dejanje, v drugem setu pa se je vendarle prebudil zakrčeni Alcaraz, ki je dobil pet zaporednih iger. 

V tretjem setu je bila premoč znova strani 22-letnega Italijana, ki pa se je nato moral ukvarjati s poškodbo podlakti in noge, za kar je moral zaprositi tudi za zdravniško pomoč. 

Četrti set je potem na račun Sinnerjevih težav ponovno dobil tenisač iz Murcie. Maratonski dvoboj, ki je trajal več kot štiri ure, se je tako zavlekel v peti set, v katerem pa je bilo že predčasno jasno, da si ga bo prilastil Alcaraz. 

"To je bil eden najtežjih dvobojev, ki sem jih doslej odigral. Želim si, da bi bilo takšnih iger čim več, saj moraš najti veselje tudi v trpljenju," je po zmagi dejal španski as. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S tem je postal drugi najmlajši moški posamični finalist Roland Garrosa od leta 2000, mlajši je bil le sloviti kralj peska Rafael Nadal

Slednji je sicer letošnji turnir v francoski prestolnici zaključil v zgodnji fazi, izločil ga je Alexander Zverev, ki se je proti Casperju Ruudu dokopal do druge finalne vozovnice. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izida, polfinale, OP Francije:

Carlos Alcaraz (ŠPA/3) - Jannik Sinner (ITA/2) 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3)

Casper Ruud (NOR/7) - Alexander Zverev (NEM/4) 1:3 (6:2, 2:6, 4:6, 2:6)

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
07. 06. 2024 21.04
+1
Po upokojitvi Noleta............bo največje rivalstvo Alkaraz-Siner.