Drugi športi

Adžić podaljšal pogodbo z RZS: Upam, da bomo še naprej konkurenčni najboljšim na svetu

Ljubljana, 27. 06. 2024 08.02 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko žensko člansko rokometno reprezentanco bo tudi v prihodnje vodil Dragan Adžić. Črnogorec je s predsednikom Rokometne zveze Slovenije dr. Borom Rozmanom sklenil novo dvoletno pogodbo.

Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Luka Kotnik

Slovenke so v koronskem času na evropskem prvenstvu 2020 zasedle 16. mesto. Za tem je na trenerski stolček sedel Dragan Adžić, sicer črnogorski trener. Izbrano vrsto je prevzel aprila 2021, tik pred odločilnima kvalifikacijskima bojema z Islandijo za nastop na svetovnem prvenstvu istega leta. Slovenija je preizkus uspešno prestala, tudi rezultatska krivulja se je naglo dvignila. Med svetovno elito so Slovenke v Španiji osvojile 17. mesto med 32 sodelujočimi ekipami, na domačem evropskem prvenstvu nato leta 2022 skočile med osmerico, decembrski nastop med svetovno elito pa po odličnih igrah zaključile kot enajste. V nemškem Ulmu so aprila poskrbele za zgodovinski uspeh slovenskega športa, saj so se kot prva slovenska reprezentanca v kolektivnih športih uvrstile na poletni športni veledogodek, ki se bo čez slab mesec dni začel v Parizu.

Slovenska ženska reprezentanca bo sploh prvič v zgodovini nastopila na OI.
Slovenska ženska reprezentanca bo sploh prvič v zgodovini nastopila na OI. FOTO: RZS

Nadaljnjega sodelovanja se izredno veselita tudi oba selektorja. "Vesel sem, da smo s skupnimi močmi izpolnili načrte od mojega prihoda v Slovenijo in se uvrstili na letošnje olimpijske igre. Verjamem, da bo nastop v Parizu stimulativen tako za starejše in izkušene igralke, kot tudi tiste, ki trkajo na reprezentančna vrata. V naslednjih dveh letih bom veliko časa namenil razvoju mlajših igralk in krepitvi ekipnega duha ter upam, da bomo še naprej konkurenčni najboljšim reprezentancam na svetu," je med drugim za uradno spletno stran RZS dejal 54-letni Črnogorec.

Rokometašice se bodo na skupnih pripravah zbrale v ponedeljek na Rogli, zadnjih nekaj tednov pa se večina kandidatk že dnevno zbira na individualnih treningih, pri katerih jim pomaga štab reprezentance.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.