Drugi športi

Adžić po srečni zmagi: Pričakoval sem tako motivirane in nevarne Koprivničanke

Koprivnica, 08. 09. 2024 11.05 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja, ki imajo v tekoči evropski sezoni spet visoke cilje, vezane najmanj na preboj na zaključni turnir četverice, so v Koprivnici hodile po robu, na koncu pa le osvojila načrtovani točki proti mladi zasedbi hrvaške Podravke. Po tesni zmagi nad (na papirju) najslabšo ekipo v skupinskem delu jo pravi preizkus znanja čaka že čez slab teden dni, ko bo v dvorani Stožice gostila veliko kakovostnejši danski Nyköbing. Tudi takrat s prenosom na Kanalu A in VOYO.

Rokometašice Krima Mercatorja so v 30. zaporedno klubsko sezono v EHF Ligi prvakinj vstopile tako, kot so si vse želele – z zmago. Ekipa je na gostovanju v hrvaški Koprivnici pokazala moč svoje dolge klopi. Kar deset igralk se je med Ljubljančankami vpisalo med strelke, za končni izid 24:23 in prvi dve točki v sezoni 2024/2025. 

Krimovke so na tekmi naredile kar 16 tehničnih napak, na njihovo srečo pa so bile domače rokometašice silno neučinkovite v izvajanju sedemmetrovk, iz 12 poskusov so dosegle zgolj štiri zadetke.

A Krimovke na Hrvaškem nikakor niso blestele. Tudi s pomočjo sreče in napak domačink, te so še kako grešile v končnici, povrhu pa zgrešile kar osem sedemmetrovk, so gostje iz slovenske prestolnice, ki so v evropsko sezono vstopil z visokimi cilji in močno kadrovsko okrepljene, le prišle do (načrtovane) zmage, umetniški vtis pa pustile za kakšno drugo priložnost. "Pričakoval sem tako motivirano in tudi nevarno Podravko," je po tesni zmagi brez presežne vrednosti dejal strateg Ljubljančank Dragan Adžić. "Hrvatice imajo odlično mlado zasedbo, mi pa imamo za sabo le devet skupnih treningov in nekaj pripravljalnih tekem," je opravičilo za slabo igro s srečnim razpletom našel Črnogorec na klopi Ljubljančank, ki poudarja, da ima v ekipi kopico novih igralk. 

Podravka vs Krim Mercator
Podravka vs Krim Mercator FOTO: Sofascore.com

"Na vseh ravneh imamo rezerve in povsod se lahko izboljšamo. Ponavljam pa, nisem presenečen nad igro Podravke, ki bo trn v peti mnogim v Ligi prvakinj," je prepričan Adžić. "Mislim, da bi bil najbolj primeren razplet glede na videno na parketu - remi. Prepričan sem, da si nismo zaslužili poraza. za neuspeh pa smo krivi izključno mi. Imeli smo vse v svojih rokah, a v končnici preveč grešili. Krim je preveč izkušena ekipa, da ne bi vzela ponujenega," je sprva dejal trener Koprivničank Ivica Obrvan

Proti Podravki se je med strelke vpisalo kar 10 Krimovk.

"V drugem polčasu smo pokazali pravi obraz, toda pokopale so nas zgrešene sedemmetrovke. Če pa pogledamo zadevo z distance, moramo biti zadovoljni, saj smo bili v igri za zmago proti favorizirani ekipi, ki ima kopico izkušenih tujk," je dejal Obrvan. "Zaslužili smo kakšno točko, toda namesto nje dobili dokaz, da se lahko kosamo tudi s favoriti."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

13klu?
08. 09. 2024 15.33
+1
Kako Slovenci lahko dopustimo da se razni Adžići derejo na naše ljudi v tujem jeziku
dule100
08. 09. 2024 12.51
+2
Katastrofa, kaj plačujemo kot profesionalke!
mimgrede
08. 09. 2024 12.21
+1
Bil na tekmi. Krimovke so žal morale igrati tudi proti sodnicam. Za večino kontaktov v napadu Hrvatic je bila dosojena 7-metrovka (12x) ali izključitev (6x) med tem, ko se na drugi strani piska prekršek v napadu (npr. Zaadi proti koncu tekme). Če preživiš 12 sedemmetrovk in hkrati 12 minut z igralcen manj, je to vseeno nekaj več, kot le sreča. Orva tekma, ogrevanje... Zmaga v žepu, gremo naprej!
modsoloserji
08. 09. 2024 16.33
+2
S tem se popolnoma strinjam. Nisem bila tam, sem pa gledala in je bilo neverjetno kako sodnice neprestano piskajo proti Krimovkam. Tisto na koncu je bilo neverjetno, za Krim je bil prekršrk v napadu čeprav se je videlo iz vesolja da jo je hrvatica telesno zaostavila in bi moglo biti 7-metrovka za nas. Pet sekund kasneje, enaka akcija, pa seveda 7-metrovka za Pozdravko. Niti skrivale niso koga favorizirajo. Je pa res, da ko je kombinacija ženskih sodnic in Romunija vedno sodijo proti nam. Pa naj bo to klub ali reprezentanca. Saj ne veš a bi se smejal ali popizdil. To bi se moglo nehat in biti pravila jasna, ker v rokometu lahko sodniki in sodnice dobesedno odličijo tekmo. Sramotno!
Nikdar več
08. 09. 2024 11.21
+1
Le sreča in neizkoriščene 7m nasprotnic so pripeljale zmago. Saj, ok. Tudi to se mora kdaj zgoditi, a s takšno igro ne bodo prišle daleč. Današnja podoba Krima v primerjavi z nekaj let nazaj je bleda.