Drugi športi

Adžić po novi zmagi: To je šele začetek našega projekta

Bukarešta, 22. 09. 2024 10.10 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tretja tekma, tretja zmaga. Rokometašice Krima Mercatorja bi novo sezono v Ligi prvakinj težko začele bolje, trener tigric Dragan Adžić pa je po tekmi pohvalil svoje varovanke in se zahvalil navijačem, obenem pa poudaril, da je to zgolj začetek letošnjega projekta. Posnetek tekme si lahko ogledate na VOYO.

 Gloria Bistrita - Krim Mercator
Gloria Bistrita - Krim Mercator FOTO: RK Krim Mercator

Po izjemno izenačenem prvem polčasu obračuna med ekipama Gloria Bistrita in Krim Mercator so bile v drugem delu in predvsem v končnici tekme za nekaj nivojev boljše gostujoče rokometašice. Krimovke so se v zadnjih pet minut tekme podale s prednostjo dveh zadetkov, nato pa so z delnim izidom 0:4 odgovorile na vprašanje o zmagovalcu ter slavile z izidom 30:35.

V taboru Ljubljančank je bila najbolj razpoložena Ana Gros, ki je dosegla 12 zadetkov, dvomestno število golov pa sta vknjižili tudi Tamara Horaček in Tjaša Stanko. Levji delež k novi zmagi je prispevala vratarka Barbara Arenhart, ki je zaustavila 15 strelov romunskih rokometašic. "Zelo sem vesela za rezultat, ki nam je uspel. Bile smo pripravljene na zahteven obračun in tako je tudi bilo. Atmosfera je poskrbela, da je bilo vse skupaj še bolj napeto. Presrečne smo, da se domov vračamo z dvema točka," je po tekmi povedala vratarka Krima Mercatorja.

Krimovke so po zmagah proti hrvaški Podravki, danskemu Nykobingu in romunski Glorii na samem vrhu lestvice skupine A v Ligi prvakinj. "To je velika zmaga na gostovanju pri zelo zahtevni ekipi. Kaže se, da je to šele začetek našega letošnjega projekta. Z odlično energijo rokometašic nam je tokrat uspelo, velika zahvala pa gre tudi vsem našim navijačem, ki so nas podprli v Romuniji," je misli po novem slavju strnil trener Dragan Adžić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
22. 09. 2024 11.23
Ena lastovka še ne prinese naslova evropskih prvakinj
Gustibus
22. 09. 2024 11.22
Bravo, punce. Igra, da z veseljem gledaš. Vesel pa sem tudi za Barbaro, ker si je lepo povrnila samozavest.
inside1
22. 09. 2024 10.26
Ne se prehitro hvalit, lani je bil tudi začetek dober, potem pa šlo samo dol. Sicer je letos ekipa bolj močna kot lansko leto...