Šport

Ostaja na prisilnem počitku

Aarhus, 15. 10. 2006 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mitja Petkovšek zaradi poškodbe ne bo nastopil na SP, najverjetneje bomo pesti zanj stiskali šele spomladi.

Medalje iz Avstralije ne bo mogel braniti
Medalje iz Avstralije ne bo mogel braniti FOTO: Reuters
Petkovšek se je poškodoval sredi septembra, ko je vadil eno od dveh novih prvin, ki ju je "Mitko" želel vključiti v sestavo za nastop na Danskem. Na srečo je podroben zdravniški pregled pokazal, da poškodba ni tako resna, kot je bilo sprva videti, ko se je slovenski športnik leta 2005 celo bal, da ne bo mogel nadaljevati kariere.

Čeprav je Mitja Petkovšek kljub resni poškodbi prstov, ki jo je staknil pred mesecem dni na treningu, še dolgo upal, da bo na 39. gimnastičnem svetovnem prvenstvu v Aarhusu le lahko nastopil, se mu želja ni uresničila. Po dolgotrajnem kolebanju se je tik pred zdajci, na večer pred kvalifikacijami, odločil, da ne bo nastopil. Bolečine so namreč še vedno prehude, zato ni verjel, da bi se mu uspelo psihično dovolj dobro pripraviti za tako zahteven nastop.

"Tudi če pustim bolečine ob strani in jih skušam odmisliti, res ne vidim nobenega načina, kako bi se lahko psihično dovolj dobro pripravil za nastop na tako visoki ravni. Nenazadnje je že mesec dni tega, kar sem nazadnje zares treniral," je razmišljal 29-letni telovadec Narodnega doma, ki bo tako po grenki izkušnji na Šalamunovem memorialu tudi na svetovnem prvenstvu stiskal pesti za svoje reprezentančne kolege zgolj s tribun.

Zaradi poškodbe bo moštvene kolega spremljal le s tribun
Zaradi poškodbe bo moštvene kolega spremljal le s tribun FOTO: Reuters
Težko je, ker sam sebe prepričuješ, da lahko telovadiš, nato pa, ko pride trenutek, ne moreš verjeti, da ne gre. Mitja Petkovšek

"Potem ko mi je v petek na treningu sicer nekako uspelo izpeljati nekaj ključnih prvin, pri izvajanju katerih čutim največje bolečine, si v soboto nikakor nisem mogel niti predstavljati, da bi jih v kratkem še kdaj ponovil. Poleg tega imam v glavi ves čas strah pri izvajanju teh prvin, da ne bi spet napačno prijel orodja in se še bolj poškodoval," je, potem ko je sprejel pomembno odločitev, razlagal Petkovšek.

Za letos konec tekem?

Ob tem se za zdaj še svetovni in evropski prvak na bradlji ter vodilni telovadec na lestvici svetovnega pokala sprašuje, ali bo letos sploh lahko še tekmoval. "Sam ne verjamem niti, da bom letos sploh nastopil na kakšni tekmi. Precej bolj verjeten se zdi scenarij, da bom naslednjič tekmoval šele spomladi, dokler se ne pozdravim zares, pa bom vadil zgolj za moč," je odločen Petkovšek.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.