Šport

Opravili prvi trening

Ljubljana/Saporo, 21. 02. 2007 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Naši skakalci, med katerimi ni nekdanjega šampiona Primoža Peterke, so pred začetkom SP že opravili trening.

Slovenski smučarski skakalci Rok Benkovič, Jernej Damjan, Primož Pikl, Rok Urbanc in Peter Žonta so na prvem treningu pred sobotno tekmo na svetovnem prvenstvu v Saporu na veliki napravi Okura preizkusili skakalnico.

Na treningu je bil med Slovenci najdaljši Pikl Primož.
Na treningu je bil med Slovenci najdaljši Pikl Primož. FOTO: Reuters

Današnji trening je minil brez posebnosti. Kot je pojasnil trener Gorazd Pogorelčnik, se fantom še precej pozna utrujenost, saj se ni nihče posebej izkazal. Še najbolje se je znašel Pikl. "Jutri zjutraj bomo s tekmovalci analizirali trening. Tehnično sicer skoki niso bili tako slabi, le da fantje spet čutijo nek pritisk, ki jim ga povzroča pomembnost tekmovanja," je povedal Pogorelčnik.

V slovenskem taboru se zavedajo, da bo potrebno fante nekako sprostiti. "Spet bodo morali začeti v skokih uživati, to jim ne sme predstavljati nobene nuje! Predvsem ne smejo tekmovati za rezultat, temveč poiskati v sebi harmonijo občutkov. To pa je možno le takrat, ko nisi postavljen pred zid in to bodo morali razumeti. Nihče jih ne obremenjuje, zato lahko skačejo sproščeno, le zase in svoje osebno zadovoljstvo. Dejstvo je, da večina že ima take rezultate, da s povprečjem ni več zadovoljna, toda vrh se gradi po načelu postopnosti," je prepričan Pogorelčnik.

Najdlje je v treh serijah skočil Belorus Peter Čadajev, ki je pristal pri 134,5 metra, drugi je bil Finec Janne Ahonen, tretji pa Švicar Andreas Kuettel (129 m). Jutri tekmovalce čakajo še treningi, zaradi katerih bodo zamudili tudi slovesno odprtje, v petek pa bodo na sporedu kvalifikacije.

Konec za Uhrmanna

Uhrmann si je pri padcu zlomil kost v desnem stopalu.
Uhrmann si je pri padcu zlomil kost v desnem stopalu. FOTO: Reuters

Slabo pa se je prvi trening na Japonskem končal za prvega aduta nemške reprezentance Michaela Uhrmanna. Nemec je namreč grdo padel in si zlomil kost v desnem stopalu, tako da je zanj končano tako svetovno prvenstvo kot tudi letošnja sezona. "To je velik udarec za vso ekipo. Bil je eden glavnih favoritov za visoka mesta, kar je potrdil tudi na današnjem treningu, saj je bil to eden najdaljših skokov sploh," je povedal glavni trener Peter Rohwein.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.