Šport

Olympiacosu derbi s Tau Ceramico

Atene, 25. 10. 2007 22.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Real Madrid je slavil v Turčiji, derbi kroga pa je v Atenah proti Tau Ceramici dobil Olympiacos.

Barcelona je izgubila proti Partizanu (na sliki), Tau Ceramica pa proti Olympiakosu.
Barcelona je izgubila proti Partizanu (na sliki), Tau Ceramica pa proti Olympiakosu. FOTO: Reuters

V košarkarski Evroligi so moštva odigrala še preostala srečanja 1. kroga. Dvoboj Olympiacosa in Tau Ceramice si je prislužil naziv derbi dneva. Domači so gladko dobili polčas (55:37), nato pa so se Španci po zaslugi Mirze Teletovića in Zorana Planinića, na koncu sta oba dosegla po 19 točk, vrnili v sijajni tretji četrtini (28:15 za Tau). Vendar pa Olympiasos le ubranil prednost in slavil za pet točk. Pri domačih so trije igralci presegli mejo 20 točk, Arvidas Macijauskas in Marc Jackson, oba po 21, in Lynn Greer, ki je dosegel 20 točk.

Fenerbahče Ulker - Real Madrid 72:80

Na tekmi v Turčiji je ekipa Fenerbahčeja doživela poraz proti Realu iz Madrida. Pri Špancih je blestel Alex Hervelle, ki je na tekmi dosegel največ, kar 23, točk. V veliko pomoč pa mu je bil tudi Charles Smith, ki je za tri točke zadeval kot za stavo, zadel je pet od šestih metov, in končal s 17 točkami. V vrstah domačih sta igrala tudi mlada slovenska upa, Emir Preldžić in Gašper Vidmar. Slednji je tekmo celo začel v prvi peterki. Nekdanja Slovanovca se nista naigrala, Preldžić je v 15 minutah dosegel 4 točke in 1 skok, Vidmar pa v sedmih in pol minutah 9 točk in 3 skoke.

Slavili tudi Lietuvos Rytas, Chorale Roanne in Maccabi

Lietuvos Rytas je pod vodstvom trenerja Aleksandra Trifunovića slavil v Milanu. Gostje so vodili po prvem polčasu (44:29), na koncu pa je bilo +7. Pri Italijanih je izstopal Gaines Reece z 22 točkami, pri gostih pa jih je kar 28 dosegel Marijonas Petravičius.

Tudi Francozi, Chorale Roanne, so podobno kot Litovci slavili v gosteh. Moštvo Roanne je bilo boljše od Bamberga za tri točke.

V Izraelu pa je tesno slavil bogati Maccabi, saj je prav tako le s tremi točkami ugnal moštvo Le Mansa.

Izidi:
Olympiacos - Tau Ceramica 95:90
Armani Jeans Milano - Lietuvos Rytas 76:83
Maccabi Tel Aviv - Le Mans 74:71
Fenerbahče Ulker - Real Madrid 72:80
BB Bamberg - Chorale Roanne 61:64

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.