Olimpijske igre

Pred zadnjo tekmo v skupini: 'V tekmo z Nemčijo bomo vstopili sproščeni'

Pariz, 03. 08. 2024 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F., M.D., STA
Komentarji
0

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v četrtem krogu skupinskega dela olimpijskih iger v Parizu premagala Japonsko z 29:28 (15:15) in se uvrstila v četrtfinale. Tam so se pridružili že danskim norveškim, nemškim in egipčanskim rokometašem.

Na slovensko-japonskem obračunu je blestel Koprčan Aleks Vlah, ki je za zmago 29:28 dosegel kar 14 golov, enega manj od rekordnega dosežka Poljaka Jerzyja Klempela na OI v Montrealu 1976. "Danes oziroma včeraj sem izvedel, da sem bil blizu rekorda, tako da pomisliš tudi na to, ampak tako nisem razmišljal. Tega (med tekmo) sploh nisem vedel. Pač, vesel sem, ampak pomembnejša je bila seveda zmaga," je po obračunu za našo spletno stran dejal Vlah.

Izbrancem selektorja Uroša Zormana so tekmeci iz dežele vzhajajočega sonca povzročili kar nekaj preglavic, na koncu pa se je vse končalo po željah slovenskih rokometašev. Po tretji zmagi, pred današnjim obračunom z Japonci so premagali še Hrvate in Švede, so si izborili nastop v četrtfinalu, ki bo 7. avgusta na stadionu Pierre Mauroy v Lillu. "Po dveh zmagah proti Hrvaški in Švedski igraš z neobičajno ekipo, ki igra drugačen stil, in dejali smo pred tekmo, da bo to zagotovo ena težjih tekem oziroma verjetno najtežja. In tako je na koncu tudi bilo. Na njih smo se pripravili maksimalno. Njihova igra oziroma ta igra ena na ena z njihovimi hitrimi igralci je povzročala težave. Igrali smo sproščeno. Nismo šli v neke panične minute, ampak smo držali prednost v drugem polčasu," je potek obračuna z Japonsko opisal Vlah.

Zadovoljni, a pripravljeni na nove izzive

"Definitivno smo izpolnili osnovni cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom olimpijskih iger. Še vedno ostajamo trdno na tleh. Ne glede na to, da smo v četrtfinalu, nas najprej čaka še ena tekma skupinskega dela in najprej moramo to oddelati, potem pa bomo razmišljali naprej," je pred zadnjim obračunom skupinskega dela proti Nemčiji dejal Domen Novak.

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo v izločilnih tekmah pomerile z najboljšimi štirimi iz skupine B. V tej skupini sta se Danska in Norveška že uvrstili med osem, za preostali dve vozovnici pa kandidirajo Egipt, Francija in Madžarska, medtem ko Argentina nima več možnosti za četrtfinale.

Pari nedeljskega zadnjega kroga v skupini A so Švedska - Japonska (9.00), Nemčija - Slovenija (14.00) in Španija - Hrvaška (21.00), skupine B pa Egipt - Argentina (11.00), Madžarska - Francija (16.00) in Danska - Norveška (19.00).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.