Olimpijske igre

Smer: rokometni Lille

Lille, 09. 08. 2024 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tina Hacler
Komentarji
3

V petkovo gnečo, ki na pariški tranzitni železniški postaji Gare du Nord zaznamuje konec tedna, so se pomešali tudi tisti, ki so hiteli proti severu Francije. Smer: Lille. Tam so namreč na sporedu olimpijski končni obračuni v rokometu, veliki met pa je uspel tudi slovenskim rokometašem z zgodovinsko uvrstitvijo v polfinale.

Uvodne tekme v rokometu na OI 2024 so bile v Parizu, za izločilne boje pa so se morale najboljše reprezentance iz olimpijske vasi preseliti povsem na sever Francije.

Lille, mesto z 230.000 prebivalci, leži tik ob meji z Belgijo, od Pariza pa je oddaljeno dobrih 220 kilometrov oziroma skoraj tri ure vožnje. Daleč najhitrejša potovalna opcija so hitri vlaki TGV, ki so imeli na dan začetka olimpijskih iger sicer velike težave, saj je bilo njihovo železniško omrežje tarča sabotaže, zaradi česar je prihajalo do ogromnih zamud.

Posledice požigov so zdaj odpravljene in promet poteka nemoteno, vožnja od Pariza tako vzame le eno uro. Cena vozovnice se razlikuje od termina do termina, nekaj petkovih popoldanskih vlakov je bilo tudi razprodanih.

Obstaja pa druga logistična težava – zadnji TGV iz Lilla odpelje že ob devetih zvečer, še pred samim začetkom slovenskega polfinalnega obračuna z Danci, kar pomeni, da za morebitno nočno vrnitev v Pariz ta opcija ne pride več v poštev.

A misli navijačev so zdaj usmerjene predvsem v tekmo, o logistiki bodo razmišljali pozneje, nam jih je dejalo kar nekaj, s katerimi smo se pogovarjali v Parizu. Tja so prišli spodbujat druge slovenske športnike, uspeh rokometašev pa jih je pripravil do tega, da so po uradni aplikaciji hitro začeli brskati po vstopnicah, ki so bile še na voljo za večerni polfinalni obračun. Najcenejše v D-kategoriji so lahko kupili že za 70 evrov, kar je za olimpijski cenik precej ugodna cena.

Čeprav Danci veljajo za favorite, je vrhunska igra naših rokometašev odprla apetite za olimpijsko medaljo. Po slovesu rokometašic in odbojkarjev zdaj navijači upajo, da bodo rokometaši spisali zgodovino in na letošnjih igrah osvojili prvo olimpijsko medaljo v ekipnih športih. V vsakem primeru pa bodo v Lillu v nedeljo odigrali še eno tekmo, bodisi jutranjo za bronasto medaljo ali popoldansko za naslov olimpijskih prvakov. V obeh primerih bodo slovenski navijači zagotovo spet preučevali vozne rede, da se rokometaši na olimpijskem parketu na skrajnem severu Francije ne bodo borili sami.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZIPPO
09. 08. 2024 20.14
+5
Direktor Slovenskih železnic naj si pogleda vlak na fotki in odstopi!
tekač
09. 08. 2024 16.20
+7
Vedno ko pridem v državo,ki imajo razvito železnico me navdusujejo vlaki in natančni vozni redi. To naredi ( če tudi ni) državo urejeno. Vlaki v Franciji so za 50 let pred našo železnico in nevem zakaj ne gremo po vzoru Švice, Francije,Avstrije. Vse bi bilo treba podrediti razvonu železnic,razen seveda hudih naravnih nesreč. Da v Franciji pa srečno naši in v borbo za medaljo. Brez treme in strahu to sta edini stvari,ki nas lahko stanejo kolajne...kar bo pa bo dosegli smo veliko...
Rožice so zacvetele
09. 08. 2024 16.08
+8
Super je, da bodo imeli naše navijače.