Pariz 2024

Zorman: Če ne bi bilo toliko sporočil, sploh ne bi vedel, da se nekaj dogaja

Lille, 08. 08. 2024 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sanja Modrić
Komentarji
18

Slovenski rokometaši so na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu poskrbeli za še eno izjemno poglavje slovenskega športa. Po zmagi nad Norveško so se namreč sploh prvič prebili v polfinale olimpijskega turnirja. Sedaj so pred njimi Danci, ki kraljujejo v rokometnem svetu, toda Slovenci se tega ne bojijo preveč. Do sedaj so med ekipnimi športi najboljšo uvrstitev na olimpijskih igrah zabeleželi košarkarji, v Tokiu so dosegli četrto mesto.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Rokometaši v polfinalu
    03:22
    Iz 24UR: Rokometaši v polfinalu
  • Uroš Zorman pred tekmo z Danci
    01:14
    Uroš Zorman pred tekmo z Danci

 

Slovenska olimpijska reprezentanca si je na letošnjih poletnih olimpijskih igrah priborila eno zlato medaljo, okoli vratu si jo je nadela judoistka Andreja Leški. V Parizu se tekmovanje počasi zaključuje, v nedeljo bo namreč na vrsti zaključna slovesnost. Toda do takrat imamo Slovenci še nekaj železa v ognju, med njimi pa so tudi slovenski rokometaši, ki naskakujejo sploh prvo medaljo v ekipnih športih samostojne Slovenije. Za kako velik uspeh gre, se sami še dobro ne zavedajo, so pa nanje izjemno ponosni slovenski navijači, ki si želijo zagotoviti svoje mesto v dvorani v Lillu. Tam bo namreč polfinalni obračun letošnjih olimpijskih iger. Nasproti pa nam bodo stali veliki Danci.

Slovenski rokometaši do zgodovinske uvrstitve in polfinala olimpijskega turnirja
Slovenski rokometaši do zgodovinske uvrstitve in polfinala olimpijskega turnirja FOTO: AP

"Po tekmi nismo kaj dosti govorili, seveda smo rekli par besed o tem, ampak dejansko sploh ne vem, kaj smo razmišljali. Vse skupaj se je nabralo, malo smo tudi izpraznjeni. Dejansko se sploh ne zavedamo, vsaj jaz osebno ne, da smo v polfinalu. Lahko rečem le, da se zavem, ko pogledam zares ogromno sporočil, ki smo jih dobili. Vse je tako pozitivno in potem se šele zavem, da se zares nekaj dogaja," pripoveduje sektor slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman

"Zagotovo gre za najboljšo ekipo na tem turnirju. Oziroma za najboljšo ekipo v zadnjem obdobju. Igrajo zares en fenomenalen rokomet, hiter, eksploziven in modern ...  Ampak ja, poizkusili bomo tako, kot smo do sedaj, sestaviti nekakšno taktiko. Predvsem fokusirani na obrambo, to, kar smo tudi do sedaj delali. Iz tega vse izhaja, potem pa v napadu narediti čim manj napak. Preprečiti čim manj lahkih zadetkov, torej tistih iz protinapadov. Potem imamo veliko možnosti. Skratka tako, kot smo tudi do sedaj igrali," še doda selektor.

"Zelo sem ponosen na to ekipo. Kot sem že enkrat dejal, mislim, da se ljudje sploh ne zavedajo, koliko je enih stvari v ozadju, koliko je enega odrekanja. Pustili smo družine in dva meseca trdo garali, da smo sedaj tukaj, kjer smo. To je tisto, kar nas je pripeljalo do tukaj, verjeli smo v to, sedaj pa želimo še stopničko višje. Sam verjamem, da nam bo uspelo," pa pove Blaž Janc. Tudi sam o kakovosti danske reprezentance ne izgublja preveč besed. "Vsi vemo, da Danci kraljujejo v rokometu, tako da nas čaka ena izjemno težka tekma. Vsem je jasno, da so favoriti, toda po drugi strani pa lahko rečem, da se ne bojimo nobenega. Tako, kot smo to že večkrat dokazali na tem prvenstvu. Dali bomo vse od sebe, verjamem v mojo ekipo, verjamem pa tudi, da lahko to tekmo dobimo," še doda.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

M_teoretik
08. 08. 2024 19.38
+3
Že enX reku, da slaba retorika, še ne pomen, da ni strokovnjak. Rezultati govorijo sami zase!? Od vsega bodejo lahke kontre nasprotnikov. To morjo v finalu obvezno popravit, če ne bo težka!?
drimtim
08. 08. 2024 17.48
+0
Škoda da imamo Dansko v polfinalu to bo finale pred finalom.Bravo Zorman in naši fenomenalni rokometaši.
Panter 63
08. 08. 2024 21.21
jank
08. 08. 2024 16.40
+7
Naj jim ponovno uspe napolniti baterije. Če bodo jutri takšni kot so bili včeraj, favoritom Dancem ne bo lahko.
Arguss
08. 08. 2024 16.07
+5
Še zdaj mi ni jasno zakaj v odbojki taktično naši niso pustili francozom.Zmagati vse tekme od predtekmovanja do final je še za velike preveč.
Gasper4690
08. 08. 2024 17.01
-3
M_teoretik
08. 08. 2024 19.44
-1
Juzles Iters
08. 08. 2024 20.07
+2
@arguss lahko je biti po bitki general. Pač najbrž so želeli čim višjo uvrstitev za čim lažjega nasprotnika v nadaljevanju. Že če bi zmagali s 3:1 namesto 3:2, bi se najbrž izognili Poljakom tudi teoretično. Narobe je bilo tudi to, da so Poljaki igrali kasneje in so najbrž kalkulirali in si s porazom izbrali Slovence, saj so imeli z nami v zadnjem času pozitivno bilanco zmag... Potem pa še tista neugodna zgodnja ura, ki našim izrazito ne leži.
Gasper4690
08. 08. 2024 15.49
+0
Joj kako vam je zorman zapru ta usta nepoznavalska..tko k je reku ..odlocala bo glava beri samozavest...tko k so ucer odigral izlocilno tekmo je ni v vsej zgodovini, nobena ekipa slovenskega sporta..tko suvereno,samozavestno od zacetka..to se je vidl kako so imeli lahkotne noge v obrambi..tega do sedaj sploh v rokometu v izlocilni tekmi ni bilo se nikdar zato sem se kar sokiran..proti dancem s tako igro lahko parirajo..dvomm pa da to lohk ponovijo..sploh to sproscenost..zotman je uvedu 5 na 5 z igralcem vec ki je 100 x bolj ucinkovita ne delajo vec neumnih favlov..to je isto njegovo delo..in zgleda jim je vlil samozavest..vse se je poklopl..90% vs stenmenjali tako keka kot zormana..in zdej smo vidl da sem imel prav jaz ko se govoril da ekipa nima samozavesti zato so zgubljali..druzga razloga ni ce z istim trenerjem igramo zdej tako..na vasem mestu bi komentiral samo se zenske skoke
M_teoretik
08. 08. 2024 19.33
+3
Za Zormana ti dam prav. Glede samozavesti, pa pretiravaš!? Ta je odvisna tud od rezultatov, prejšnjih, kot sedanjih. Ni vse le v DNK zapisu!?
Natorinkica
08. 08. 2024 15.30
+16
Še tak uspeh rokometašev, gre za znanstveno fantastiko, ne more zasenčiti uspeha, ki ga je priredil Penko z Urško Pintar, uničil je Sloveniji možnost osvojitve dveh medalj.
Arguss
08. 08. 2024 16.15
+6
A ga še niso odstavli penkota pa okradeni savšek,kauzer...
XVXC
08. 08. 2024 15.26
+20
Fantje bravo. Gremo do zlata. Neutrudni borci vročega parketa. Bravo Zorman 😃😃
Amor Fati
08. 08. 2024 15.22
-11
Zorrotu se smeji. Kaj da ne? Vse mu laufa kot po maslu. Natek ve zakaj je šel.
Rudar
08. 08. 2024 15.20
+14
Danci se zdijo nepremagljivi. Ampak dajmo se presenetit.