Pariz 2024

Vročina v Parizu: italijanski olimpijec zadremal kar v parku

Pariz, 04. 08. 2024 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Danes počivaj, jutri osvoji." S temi besedami je savdski veslač Husein Alireza pospremil videoposnetek, ki je nato kmalu postal viralen. Na videu je namreč italijanski plavalec Thomas Ceccon, ki si je dremež namesto v spalnih prostorih, ki so v Parizu namenjeni olimpijcem, privoščil kar na travniku v parku.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, se je italijanski olimpijski plavalec Thomas Ceccon že večkrat pritoževal nad vročino v prostorih olimpijske vasi. V sobah namreč nimajo klime, zaradi vročine pa je Italijan dejal, da ne more dobro spati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A plavalec je očitno našel rešitev. Namesto v pretopli sobi je namreč v Parizu raje prenočil kar na travniku ob klopci. To pa je v objektiv ujel savdski veslač Husein Alireza. Posnetek je kot "zgodbo" delil na družbenem omrežju Instagram ter ob tem pripisal: "Danes počivaj, jutri osvoji."

Da olimpijec ni prenočil na prostem, temveč da si je na travniku privoščil le krajši počitek, pa je pozneje pojasnila italijanska plavalna ekipa Federnuoto. S tem so potrdili, da je moški na travniku resnično Ceccon.

Italijanski plavalec Thomas Ceccon
Italijanski plavalec Thomas Ceccon FOTO: AP

Italijanski olimpijec pa ni edini, ki se je od začetka olimpijskih iger pritožil nad vročino v spalnicah. Pridružuje se mu še en italijanski plavalec Gregorio Paltrinieri, ki je prav tako poudaril, da zaradi temperatur slabo spi. Olimpijsko vas je ob tem označil za "najslabšo, kar jih je kdaj doživel" ter dodal, da športniki v njej niso zaščiteni.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mekenzi
04. 08. 2024 21.18
+4
Naj slabše Olimpijske igre do sedaj, organizacija pa Francoska ampak afriška. 🤪🤪🤪😪😪😪
medusa
04. 08. 2024 20.13
+4
Sramotni francozki do konca nesposobni!
cekinar
04. 08. 2024 19.31
+5
temu savdijcu veslaču Huseinu se je verjetno zdelo čudno,da pri tej temperaturi v Parizu,kolko je že bilo nekje med 30 in 35 stopinj celzija verjetno,pa nekateri ,kot Ceccon kr obležijo,medtem ko savdijci komot prenašajo temperature tudi do 45 stopinj,..no je pa razlika ,če je vlažen ali suh zrak,ja sopara ,tu je pa druga pesem.
nastjamarko
04. 08. 2024 19.30
+3
Francozi so zelo umazan narod poln multikulti
roten
04. 08. 2024 19.01
+2
Se je znajdel
borjac
04. 08. 2024 17.49
+13
Francozi in MOK samo še z propagando vzdržujejo famo , da so te Olimpijske igre v Parizu odlične, dobro organizirane itd. , v resnici pa iz dneva v dan hodijo na plan dejstva o slabem organiziranju OI, slabi prehrani, pomanjkanju mesa in jajc , v Olimpijskih restavracijah, "PRISILNO plavanje v umazani Seni", zmeda v informacijskih centrih, prostovoljci, ki bi morali obvladati Angleščino pa je ne obvladajo, tekmovalci pa večinoma komunicirajo v Angleščini, novinarji, gledalci tudi, kartonaste postelje razpadajo, voda v kopalnicah pušča, sedaj še ta zadnja , da v tem vročinskem valu nimajo po sobah klim, in zato ta prizor športnika, ki je utrujen zaspal v parku, da niti ne govorimo o čudnih sodniških odločitvah......na koncu Ol. Iger pa bo Bach sporočil , da so bile to zelo dobre igre, če pa bi se vse to dogajalo na Kitajskem, v Ruski federaciji....ali kje izven "Razvitega zahoda" , bi jih Zahodni demokratični tisk opljuval od nog do glave.........da te smotane , brezvezne in dolge otvoritve niti ne omenjamo...ampak mi se pač ne razumemo na umetnost, vprašanje : ali se še spominjate pravljice iz otroških let CESARJEVA NOVA OBLAČILA , spomnite se , in vse vam bo jasno okrog te "umetniško globoke" otvoritve.
modsoloserji
04. 08. 2024 17.45
+10
Pariz 2024 bo šel v zgodovino kot mesto kjer so bile prirejene najslabše olimpijske igre do sedaj. Da Francija uspe pripraviti take katastrofalne igre.. mislilm.. evo, tukaj se lahko uporablja beseda blamaža. Fora je pa ta, da ker so pač petelini, se bo to vse hitro pozabilo, medtem ko te OI bi mogle biti osramočene vsaki dan po celem svetu. Športniki se celo življenje pripravljajo na ta trenutek, pa morajo spat na kartonastih posteljah, kar že samo to je sramota vseh sramot, jest dietetično hrano, se znojiti v vročini in plavati v svinski reki. Povrh imamo pa še skorumpirane in nikakve sodnike ki delajo blamažo v raznih športih. Ampak važno da se razni politiki iz vsega sveta kažejo in fotkajo da si nabirajo politične točke in da dan za dan izvemo za kako "made in USA" kvazi zvezdo ki je tam da si dela reklamo, namesto da bi bila pozornost usmerjena zgolj olimpicem. Šport je postal šov business. Žalostno.
škamp
04. 08. 2024 17.36
+8
čist po francosk šalabajzarji
JOSEPH HAYDN
04. 08. 2024 17.27
+8
Vsi zapuščajo olimpijsko vas in to zaradi zelene ideologije norosti. Kartonaste postelje, pa to ni niti v Afriki
DuhSaSjekirom
04. 08. 2024 17.04
+20
Najbolj nesportne in ogabne olimpijske igre kadarkoli. Framcozi so poskrbeli da sportniko nimajo dobrega pocitka, postelje iz kartona, jogiji od 5 cm spuzve, ni dovolj hrane, ni klime. Sportnik ki nima ustreznega pocitka ne bo zmagal. Seveda Francozi doma v prednosti za njih je poskrbljeno. Ni zastojn stari rek "prave se francuze".
Bagzii
04. 08. 2024 17.02
+11
Spijo na kartonastih! posteljah, na razpolago imajo večinoma zelenjavo-pri tekmovanjih na najvišji ravni so prehrana in primeren počitek osnova pa si lahko še tako vrhunsko pripravljen-da se celo noč znojiš, spiš vsega skupaj 2 uri-pa se strinjam bolj zeleno ampak očitno bo potrebno še delat na sistemih da bodo ti privlačni za ljudi...na 28,29 stopinjah pač v 8 urah morda pol ure dremš-to je to
Mambo
04. 08. 2024 17.00
+16
Namesto sramornega otvotitvenega cirkusa, bi mu raje zmontirali klimo.