Pariz 2024

Terčeljeva napredovala v osmino finala, Hočevar v repasaž

Pariz, 03. 08. 2024 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tekmovalke v kajakaškem krosu so danes na olimpijski progi v Parizu opravile prve vožnje v skupinah, po katerih so si najboljše že zagotovile napredovanje v osmino finala, ostale pa imajo še popravni izpit v večernem repasažu. Eva Terčelj si je napredovanje zagotovila neposredno, medtem ko Evo Alino Hočevar čaka repasaž.

Eva Terčelj je imela že v petkovih kvalifikacijah z 12. časom najboljši dosežek med Slovenci. Danes se je v skupini borila z najhitrejšo iz kvalifikacij, domačinko Camille Prigent, in Čehinjo Terezo Fišerovo. Osvojila je drugo mesto za Francozinjo, kar je bilo dovolj za neposredno uvrstitev v osmino finala.

To so si zagotovile prvo- in drugouvrščene iz vseh 11 skupin; še 10 mest pa bodo zasedle prve in druge iz petih voženj repasaža, ki se bodo začele ob 18.05.

Eva Terčelj si je v kajaškem krosu zagotovila napredovanje.
Eva Terčelj si je v kajaškem krosu zagotovila napredovanje. FOTO: Profimedia

V repasaž bo morala tudi Eva Alina Hočevar; nastopila je v deseti skupini, njene tekmice so bile domačinka Angele Hug, Alžirka Carole Diana Bouzidi ter Irka Madison Corcoran. Slovenka je po napaki pri šesti oviri pristala na tretjem mestu. V popravnem izpitu pa bo vozila v peti skupini repasaža z Japonko Aki Azawo in Avstrijko Viktorio Wolffhardt.

Eva Alina Hočevar je v svoji skupini osvojila tretje mesto.
Eva Alina Hočevar je v svoji skupini osvojila tretje mesto. FOTO: Profimedia

V moški konkurenci v Parizu nastopata tudi Peter Kauzer in Benjamin Savšek.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.