Pariz 2024

Rokometaši opozarjajo na Japonce, a ne bežijo od vloge favoritov

Pariz, 01. 08. 2024 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
3

Slovenska rokometna reprezentanca bo v petek ob 19. uri v četrtem krogu olimpijskega turnirja igrala proti Japonski. Gre sicer za na papirju najbolj skromno izbrano vrsto skupine A, vendar izbranci selektorja Uroša Zormana opozarjajo na kakovost azijske zasedbe, obenem pa ne bežijo od vloge favorita.

Več videovsebin
  • Aleks Vlah po dobri strelski predstavi na tekmi s Švedi
    01:40
    Aleks Vlah po dobri strelski predstavi na tekmi s Švedi
  • Klemen Ferlin po zmagi nad Švedsko
    01:16
    Klemen Ferlin po zmagi nad Švedsko

 

Tako se je v mešani coni pariške Arene 4 postavil tudi kapetan zasedbe Jure Dolenec: "Seveda na tej tekmi ne moremo bežati od vloge favorita in jo moramo dobiti. Šest točk po štirih tekmah bi bilo pa nekaj, v kar je malokdo v Sloveniji verjel z izjemo nas igralcev."

35-letni desni zunanji je opozoril na dosedanje tekme japonske reprezentance, ki je bila blizu presenečenju proti Hrvaški (29:30) in je dodobra namučila tudi Španijo (33:37). Doslej jo je nadigrala le Nemčija (26:37).

"Videli smo, kaj se je zgodilo na tekmi s Hrvaško. Tekme proti Španiji sicer nismo gledali, ampak tudi tam ni bilo lahko. Nemci pa so jih močno premagali. Taka tekma lahko gre v vse smeri. Hrvati so zaostajali že za šest golov v drugem polčasu," je opozoril Dolenec.

"Treba se je maksimalno pripraviti, saj gre za ekipo, ki je atipična. V Evropi nimamo veliko priložnosti srečati takih reprezentanc, a imajo ogromno rokometnega znanja. Treba se bo pripraviti kot na vsako tekmo in jo vzeti maksimalno resno," je še dodal.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: Anže Malovrh - STA

S tem se strinja tudi selektor Uroš Zorman, ki ga turnir doslej ni presenetil. "Pred turnirjem sem rekel, da imajo Švedi mogoče kakšen odstotek več možnosti, ostali pa smo nekje na 50-50. To se zdaj kaže. V obeh skupinah lahko vsak premaga vsakega," je dejal 44-letnik.

"Prvi trije krogi, trije veliki derbiji. Malo mi je žal Španije, resda pa bi lahko bilo nato ob drugačnem razpletu vse obrnjeno. Ne bomo gledali nazaj, gremo naprej. Z nogami smo na tleh, pred nami pa je nov finale," je kot vselej pomembnost naslednjega srečanja izpostavil Zorman.

Ekipa trenutno v obrambi in napadu deluje odlično. Srednji blok je čvrst in otežuje delo vsaki reprezentanci, v napadu pa sijajno deluje predvsem naveza Blaž Janc–Aleks Vlah. Na zadnjih dveh tekmah sta člana Barcelone in Aalborga, zadnjih finalistov Lige prvakov, prevzela strelsko breme.

Blaž Janc, Blaž Blagotinšek in Aleks Vlah
Blaž Janc, Blaž Blagotinšek in Aleks Vlah FOTO: Profimedia

"Z Aleksom sva zelo povezana, igrala sva že v mlajših reprezentančnih akcijah. Dobro se razumeva na igrišču in zunaj njega. Oba sva vrhunska igralca in nekako je poezija igrati z njim," je po tekmi s Švedsko dejal Janc.

A Zorman v ospredje postavlja kolektivno igro: "Marsikaj imam v glavi in to je del tega. Je pa res, da ne moremo vseh 60 minut igrati tako. Vsak igralec prispeva svoje v mozaik. Danes bo eden dal več, jutri kdo drug. Poudaril pa bi, da na koncu zmaguje ekipa in ne posameznik, na to sem vselej prisegal."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jelow913
01. 08. 2024 14.32
+4
Zaenkrat prijetno presenečen. Bravo rokometaši, po japonski bom morda verjel, presenetile so eme drugo tekmo tudi rokometašice, potem pa..., samo opomba, kakšna žalost, da bo RTV Slovenija prenašala OI do 2032, totalno izgubljeni, samo reklame, naše zamudijo, Piše tekma vaterpolo, ob 14. h reklame, 18 minut, potem pa jadranje, tako, da si moram sobno anteno nastavit, da gledam HRT 2, brez reklam, sramotna najdražja RTV SLO v Evropi.
modsoloserji
01. 08. 2024 18.44
+2
Svetujem da vedno preveriš urnike na spletu, na olimpijskem portalu so točno obljavljene. Ker če se oziraš na rtv, ali si pol ure prej pred ekranom za brezveze ali pa zamudiš tekmo. O reklam pa itak nima veze. Praktično plačujemo reklame.
Robi Nutrija
01. 08. 2024 20.25
+1
Vedno slabše je s tem rtv. Plačaš operaterja, pa rtv, pa še reklame ti nabijejo. Da ne govorimo o objektivnosti informacij.