Pariz 2024

Olimpijska vas – bivališče, ki v očeh športnikov dela igre posebne

Pariz, 28. 07. 2024 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Nihče ne uživa statusa božanstva, temveč so razmere za vse enake. Za to naj bi si prizadevali prireditelji olimpijskih iger, ko pripravljajo vse potrebno za naselitev športnikov v olimpijsko vas. Kraj, kjer v času iger prebivajo reprezentanti.

Kanuistka Eva Alina Hočevar, veslač Isak Žvegelj, veslačica Nina Kostajnšek, kolesarka Eugenia Bujak, judoistka Kaja Kajzer. Pet od skupno 90 športnikov, ki branijo slovenske barve na olimpijskih igrah. In peterica, ki vsak na svoj način vidijo olimpijsko vas na obrobju francoske prestolnice. V okrožju St. Denis so se dobro znašli, zadovoljni so nad doslej videnim, še bolj kot to pa se trudijo razmišljati o tekmah, ki jih čakajo, oz. priložnostih, ki se jim ponujajo na tekmovališčih.

Nekateri so v tem bolj domači kot drugi, vsi v en glas pa zatrjujejo, da nastopanje na olimpijskih igrah ni primerljivo niti z nastopom na evropskem prvenstvu niti na svetovnem. Največjo razliko predstavlja ravno olimpijska vas.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Magic-G-spot
28. 07. 2024 15.04
Da pa so naš zmagali v namiznem tenusu pa ste prespali ali pa ste preveč pijani???